Son yolculuk!

Rize’de 90 yaşında hayatını kaybeden Fatma Ay’ın cenazesi yolu olmayan köyde güçlükle defnedildi. Yaşlı kadının son yolculuğundan geriye bu ilginç kare kaldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Haziran 2016 Güncelleme 24 Haziran 2016, 00:00
Son yolculuk!

İÇİNDEKİLER

Rize'de merkeze bağlı Selimiye Köyü'nde yaşamını yitiren Fatma Ay'ın (90) cenazesi öğle vakti köy camiinde kılınan namazın ardından araçla patika yolun başlangıcına götürüldü. Seferber olan köylülerin ikişerli gruplar halinde değişmeli olarak sırtladıkları tabut, yaklaşık 1.5 kilometre uzunluğundaki dik ve dar patika yoldan Dilsizdağı Mahallesi'ne taşındı. 40 dakika süren zorlu yolculuğun ardından cenaze aile kabristanlığında defnedildi. Yaşlı kadının boş tabutu da ilkel teleferiğe konularak gönderildi. 10 hanenin bulunduğu Dilsizdağı Mahallesi'ne yol almak için yıllardır uğraştıklarını ancak sonuç alamadıklarını anlatan Recep Kurt, "Cenazeleri böyle taşımaktan bezdik. Buna bir çözüm bulunsun ve yolumuzu yapsınlar" dedi. Muhammet Kurt ise şunları söyledi: "Çok hisseli araziler var. 40 kişiden imza aldık, 3 kişi yol için imza vermedi. Yükümüzü, cenazemizi teleferiklerle ya da patika yoldan taşıyarak evimize ulaştırıyoruz. Boş tabutu koyup teleferikle geri göndereceğiz.

'YOL İSTİYORUZ'
Dolu tabutu koymaya cesaret edemedik. İlkel teleferik hattı çok sağlam değil. Cenaze düşse rezil olacağız. Tüm resmi makamlara başvurduk ancak bugüne kadar yolumuzu yaptırmak için sonuç alamadık. Yolun yapılmasını istiyoruz. Cenazemiz var. Acılıyız ama acımızı unutuyor, cenazeyi nasıl götüreceğiz onun derdine düşüyoruz."