Gün birlik günüdür

Cumhurbaşkanı Erdoğan, beraberlik mesajları verdi: Çevremizde sırtlanlar, üzerimizde akbabalar dolaşırken biz kendi aramızda kavgaya tutuşamayız. Gün birlik günüdür. Gün güçlü olma günüdür

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Haziran 2016 Güncelleme 13 Haziran 2016, 00:49
Gün birlik günüdür

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde MÜSİAD'ın geleneksel iftar programına katıldı. Erdoğan çarpıcı mesajlar verdi: Terörle mücadelemiz, bu operasyonlarımız huzur, sükun sağlanmadıkça durmayacaktır; bunu herkes böyle bilsin. Milletimiz evlatlarının kanı, canı, fedakarlığı pahasına elde ettiği huzur ve güven ortamını 3-5 çapulcunun heba etmesine izin vermeyecektir. Birileri çakallara meydan okuyor. Buyursun çakallara meydan okuyanlar, hamdolsun bizim şehirlerimizde çakallar yok, dağlara çıksınlar orada çakalları kovalasınlar. Onların yeri orası Türkiye'nin artık yeni gezilere, yeni paralel yapılanmalara, yeni kalkışmalara değil; istikrar içinde büyümeye, üretmeye, kalkınmaya ihtiyacı var. Çevremizde sırtlanlar, üzerimizde akbabalar dolaşırken biz kendi aramızda kavgaya tutuşamayız. Gün birlik günüdür. Gün güçlü olma günüdür. Gün mücadele günüdür. Onun için bir olacağız, beraber olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep beraber Türkiye olacağız.

LİSELİLERİ TAHRİK EDEREK...
"Gezi olayları, 17-25 Aralık darbe girişimi, bölücü terör örgütünün eylemleri, ardı ardına yaşadığımız iki genel seçim, Suriye'deki gelişmeler, Rusya ile yaşadığımız uçak krizi gibi sorunlar gerçekten yorucuydu" diyen Erdoğan, "İnşallah artık bu dönemi yavaş yavaş geride bırakacak ve yeni bir heyecan ve güçle 2023 hedeflerimize doğru süratle ilerleyeceğiz. Yaşanan bunca hadiseden ders almayan birilerinin halen liseleri, üniversiteleri kaşıyarak, toplumun ulaşabildikleri her kesimini tahrik ederek, yeni huzursuzluklar peşinde koştuklarını biliyoruz. Ama milletimiz bunların gerçek yüzünü gördü. Bölücü terör örgütü ve onun siyasi destekçileri bölgede sokağa çıkamaz hale geldiler. Teröre destek veren kim varsa hepsi de milletimizin tepkisine maruz kalıyor" ifadesini kullandı.

EKMEK BULAMAYAN KARDEŞLERİMİZ VAR
Yaşadıkları yerlerdeki çatışmalardan kaçan milyonlarca Müslümanın, çeşitli ülkelerde zor şartlar altında hayatta kalma mücadelesi verdiğini söyleyen Erdoğan, Hala Akdeniz'in suları, umutlarının peşindeki yüzlerce mülteci için her gün mezarlığa dönüşmeyi sürdürüyor. Afrika'da iftarını açmak için içecek temiz su, yiyecek bir lokma ekmek bulamayan kardeşlerimiz var. Evet... Bereket, ortağı çoğaldıkça artar. Ramazan ayını, bu gerçeklerin şuuruyla yaşamak, hepimiz için en büyük kazanım olacaktır" dedi.

Mesut ALTUN