'Pis'iklet

Norveç 8 bin mülteciye kapı açıp sadece 3 bin kişi aldı. Sonra bu insanların para ve altınlarını topladı. Hepsini, bisiklet verip Rusya’ya sürdü. Rusya, sığınmacıları almayınca lütfeder gibi ülkesine dönecek 500 göçmene 10 bin TL vereceğini duyurdu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Nisan 2016 Güncelleme 27 Nisan 2016, 02:26
’Pis’iklet

İÇİNDEKİLER

Avrupa'nın sözde hoşgörüsü konu Müslüman göçmenler olunca bir kez daha zulme dönüştü. Suriyeli göçmenlere işkence etmek konusunda tüm Avrupa ülkeleri birbirleriyle yarışırken Norveç insanlık dışı uygulamaların merkezi haline geldi. Avrupa'da göçmen sorunu baş gösterince Norveç geçtiğimiz yıl ülkesine 8 bin Suriyeli mülteciyi kabul edeceğini açıkladı. Ancak bu rakam 3 binle sınırlı kaldı. Zaten zengin ve eğitimli Suriyeliler'i seçerek alan Norveç, bunu da gösterişli bir "hoşgeldin partisi" yaparak tüm dünyaya duyurdu. Ancak ülke içinde göçmenlere yapılan muamele bu göstermelik hoşgöründen çok farklı oldu.

HEM DE ŞOV YAPIYORLAR
Ülkedeki göçmenler daha ilk ayda geri dönmeye zorlandı. Ardından da hepsinin büyük miktar paralarına ve tüm değerli eşyalarına el konuldu. Buna rağmen ülkesinde ölmek yerine Norveç'te kalan mültecilere "Rusya'da daha iyi şartlar var" söylentisi duyuruldu. Göçmenlere Rusya'ya gitmesi için yüzlerce bisiklet dağıtıldı. Ancak Rusya bunu kabul etmedi. Sığınmacıların Norveç'i terk etmesi için taklalar atan ülkenin Göçmen Bakanı Sylvi Listhaug, Ege'de boğulan mültecileri anlamak için onbinlerce Euro değerindeki batmayan kıyafetle suya atladı ve şovunu yapmaya devam etti. Göçmenlerden yüzbinlerce Euro toplayıp karşılığında küçük birer bisiklet veren Norveç, son olarak ise ülkesine dönmek için başvuran ilk 500 kişiye 30 bin kron (10 bin TL) vereceğini açıkladı.

GİTSİNLER
Norveç Göçmen Bakanı Sylvi Listhaug, ülkelerindeki göçmenlerden daha fazla kişiyi gönüllü olarak geri dönmeye ikna etmeleri gerektiğini söyledi. Listhaug, Norveç'in birçok kişiyi koruma altına almak için yeterli özellikleri taşımadığını ve bu sebepten de göçmen kabul edemediklerini açıkladı.