Türkiye örnek

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Nisan 2016 Güncelleme 24 Nisan 2016, 01:17
Türkiye örnek

İÇİNDEKİLER

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Almanya Başbakanı Angela Merkel, AB Konseyi Başkanı Donald Tusk ve AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Frans Timmermans, Gaziantep'te Nizip-2 Konteyner Kent ve Konaklama Tesisi'nde Suriyeli sığınmacıları ziyaret etti. Ziyaret sonrası Davutoğlu, "Vize muafiyeti hayati bir konudur. Gerekli düzenlemeleri yapacağız. AB'nin adım atacağına inanıyorum. Vize muafiyeti uygulanmazsa, geri kabul anlaşması da uygulanmaz" dedi. Merkel "Türkiye- AB arasındaki anlaşmayı dikkate alarak bugün Türkiye'yi gördük. Burada mültecilerin toplum tarafından kucaklandığını gördük. Biz Almanya olarak söz verilen 3 milyar euro'yu tahsis edeceğiz. Bütün üye ülkelerden bu para geliyor" diye açıklama yaptı.

DERS VERMESİNLER
Tusk ise "Türkiye, bugün tüm dünyada göçmenleri nasıl barındırmamız gerektiğine dair dünyaya örnek olacak tek ülkedir. En önde gelen ülkedir. Türkiye'ye bu konuda kimsenin ders verme durumu yoktur. Gerçekten bundan büyük bir gurur duyuyorum, sizinle bu konuda işbirliği yapmaktan" diye konuştu.



Almanya Başbakanı Angela Merkel dün Nizip-2 Konteyner Kent'te kalan 4 bin 818 Suriyeli'yi ziyaret etti. Özellikle çocukların yoğun ilgisiyle karşılaşan Şansölye sık sık onlarla sohbet etti.