Ölüsü de dert oldu

Özgecan’ın katili Suphi Altındöken’in cenazesine bir türlü yer bulunamadı. Adana-Mersin arasında gidip gelen aileye KKTC de kapılarını kapattı. Son olarak herkesten gizli gömülmesi kararlaştırıldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Nisan 2016 Güncelleme 16 Nisan 2016, 00:00
Ölüsü de dert oldu

İÇİNDEKİLER

Henüz 19 yaşındaydı. Mersin Tarsus'taki Çağ Üniversitesi'nde Psikoloji bölümünde okuyordu. 11 Şubat 2015'te evine dönmek için minibüse bindi. Kendisinden başka kimse kalmayınca şoför Suphi Altındöken, güzergahından çıktı. Özgecan Aslan'a tecavüz etti. Vahşice parçaladıktan sonra yaktı. Cani, yakalandıktan sonra kendisine babası Necmettin ve arkadaşı Fatih Gökçe'nin yardım ettiği ortaya çıktı. Baba ve oğlu Adana'da cezaevine gönderildi. 11 Nisan'da cezaevinde 50 yıl hüküm yiyen Gültekin Alan tarafından kurşunlandı. Katil göğsüne aldığı kurşunlarla yere yığıldı. Babası ise oğluna siper olunca yaralandı. Oğlu ise hastanede öldü. Cinayetin ardından cezaevine silahın nasıl girdiği merak konusu oldu. Onun da infaz koruma memuru Hacı Ahmet Ö.'nün yardımıyla, hükümlü Hüsamettin B.'nin eşi Gamze B. aracılığıyla temin edilği ortaya çıktı. Alan ile ona yardım eden Ahmet Tekin Baykal, Hüsamettin B., Ferhat Y., Hacı Ahmet Ö. ve Gamze B. tutuklandı. Suphi'nin cenazesi ise ortada kaldı. Kuzey Kıbrıs'ta Kimsesizler Mezarlığı'na gömülmesini önerildi. Bu, Kıbrıslıların büyük tepkisini çekti. Altındöken'in annesi ise "Öldü daha ne olsun. Çöpe mi atayım" diye ağladı. Adana İl Müftüsü Arif Gökce de cenazenin toprağa verilmesi gerektiğini söyledi. Bunun üzerine Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü "Aile defnedilmesine razı olsaydı defnederdik" şeklinde konuştu.

MEZARIN ADRESİ: MERSİN
Suphi Altındöken'in cenazesi yer krizinden dolayı günlerdir defnedilemiyordu. Ailenin avukatı aracılığıyla yaptığı başvuru sonucunda cenazenin Mersin'de defnedilmesine karar verildi. Avukat İbrahim Kaplan, "Cenazenin nereye gömüleceği netleşmedi" derken belediyenin gizlice gömmüş olabileceği iddia edildi.




KATİLİN KARI SI ESTETİKLE DEĞİŞTİ
Özgecan olayından sonra Suphi'den boşanan eski karısı Neslihan Altındöken, günler sonra ilk kez konuştu. Estetik yapıp görünüşünü değiştiren eski eş yeni açıklamalarda bulundu. Soyadını değiştirmek için yasal işlem başlattığı oğlu ile Mersin'de yaşayan Neslihan, Suphi Altındöken'in cenazesi hakkında, 'Bizim için zaten çoktan ölmüştü. Ama insan olarak gömülmemesine üzüldüm, başkası olsa da üzülürdüm' dedi.