Suçum ne?

Sabancı suikastının faili İsmail Akkol ve DHKP-C'li Fadik Adıyaman Çağlayan Adliyesi'nde mahkeme karşısına çıktı. Üzerinde roketatar ve silahlarla yakalanan Akkol "Beni buraya getirdiniz ama içeride öldürecekler. Neyle suçlandığımı bile bilmiyorum" dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Şubat 2016 Güncelleme 05 Şubat 2016, 01:49
Suçum ne?

İÇİNDEKİLER

Sabancı suikastının faillerinden, 20 yıl sonra Aydın'da yakalanan DHKP-C'li terörist İsmail Akkol ve beraberindeki Fadik Adıyaman, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi. Kirpi diye tabir edilen zırhlı araçla getirildikleri Çağlayan'daki adalet sarayına otoparktan giriş yapan Akkol ve Adıyaman, gazetecilerin göremeyeceği şekilde nezarethaneye götürüldü. İsmail Akkol, gıyabında yargılandığı 18. Ağır Ceza Mahkemesi'ne çıkarıldı. Ağırlaştırılmış müebbetle yargılanacak olan Akkol'un ilk olarak kimlik tespiti yapıldı. Kimlik tespitinde sabıkasız olduğunu ifade eden Akkol, çalışmadığını ve bekar olduğunu belirtti. Savcının tutuklama talebinden sonra yeniden söz alan Akkol, "Beni sürükleyerek getirdiler. 3 gündür yollardayım. Adaletin zerresi yok bu topraklarda. Anaların kaldırımlarda çürümeye terk edildiği bu topraklarda adalet bir gün hesap soracaktır. 3 gündür dolaylı yollardan hapishanelerde infaz edileceğim, katledileceğim söyleniyor. Oysa ben neyle suçlandığımı bilmiyorum" dedi.

ZIRHLI ARAÇLARLA GELDİLER
Kısa bir aranın ardından kararını açıklayan mahkeme, sanık Akkol'a isnat edilen suçun delil durumu, uzun süredir yargılamadan kaçması, adli kontrol kararlarının yetersiz kalacağı dikkate alınarak tutuklanmasına karar verdi. Hakkında 20 yıl önce çıkarılan tutuklama kararı yüzüne okunarak tutuklanan Akkol, Silivri Cezaevine gönderildi. Terör örgütü DHKP-C üyeliğinden hakkında tutuklama kararı bulunan Fadik Adıyaman ise direk infaz savcılığına sevk edildi. Adıyaman da hakkında silahlı terör örgütü üyeliğinden kesinleşmiş 6 yıl 3 ay hapis cezası bulunması nedeniyle tutuklanarak Bakırköy Kadın Tutukevi'ne gönderildi. Akkol ve Adıyaman'ın sahte kimlikle Türkiye'ye giriş yapmak, yasa dışı DHKP-C örgütü adına nitelikli silah bulundurmak suçlarından başlatılan soruşturma kapsamında ise daha sonra ifadelerinin alınacağı belirtildi. Bu arada, Akkol ve Adıyaman getirildiği andan itibaren bir polis helikopteri adalet sarayı üzerinde uçtu. Adliye önünde slogan atan 3 kişi de gözaltına alındı.



SABANCI'DAN TEŞEKKÜR
Sabancı suikastının faillerinden İsmail Akkol'un yakalanması üzerine Sabancı Holding bir teşekkür açıklaması yaptı. Holding'ten yapılan açıklamada, "Merhum Özdemir Sabancı, Haluk Görgün ve Nilgün Hasefe suikasti sanığının yakalanarak adalete teslim edilmesini sağlayan başta İçişleri Bakanlığımız ve Emniyet Genel Müdürlüğümüz olmak üzere, tüm ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile görevli personele Sabancı Ailesi adına teşekkür ediyoruz" denildi.

SUSMA HAKKI
İki terörist İstanbul'a gelmeden önce Aydın'da sorgulandı. Sorguda İsmail Akkol ile Fadik Adıyaman'a, "Herhangi bir yasadışı silahlı terör örgütüne üyeliğiniz var mı? Örgüt kapsamında herhangi bir eylem veya faaliyet gerçekleştirdiniz mi? Yakalandığınız esnada üzerinizden ele geçen malzemeleri nereden, kimden ve ne şekilde temin ettiniz? Sahte kimlikleri kimden, nerede, ne zaman ele geçirdiniz? Türkiye'ye nereden, ne zaman, ne amaçla giriş yaptınız, yakalanmasaydınız nereye gidecektiniz?" diye 5 soru soruldu. Bu sorulara sanıkların verdiği tek yanıt ise "Susma hakkımı kullanıyorum" oldu


Veli SARIBOĞA