Zorlu mücadele

11 yaşındaki Atakan Zor, Salı günü Çoruh Nehri'ne düştü. Polisin attığı ipi yakalayamayıp suya gömüldü. Balık adamlar eksi 30 derecede çocuğu ararken; nehirle birlikte umutlar da dondu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Ocak 2016 Güncelleme 29 Ocak 2016, 01:10
Zorlu mücadele

İÇİNDEKİLER

Tokat'ın Reşadiye ilçesinde kaybolan ve Kelkit Çayı'nın didik didik aranmasına rağmen bulunamayan iki küçük çocuğun ardından bir kötü haber de Erzurum'dan geldi. 11 yaşındaki Atakan Zor, İspir ilçesinde yüzeyi buz tutan Çoruh Nehri'ne düştü. 26 Ocak günü öğle saatlerinde devriye gezen polis 25 Şubat İlköğretim Okulu 4'üncü sınıf öğrencisi Atakan Zor'u Çoruh Nehri üzerinde buza tutunmuş olarak gördü.

HAYATINDAN ÜMİT KESİLDİ
İp atarak Atakan'ı kurtarmak istedi. Ancak elleri soğuktan donan çocuk ipe tutunamayınca akıntıya kapılarak gözden kayboldu. Erzurum'dan İspir'e giden AFAD'ın balık adamları sıcaklığın sıfırın altında 30 dereceye kadar düştüğü Çoruh Nehri'nde yaptığı aramalardan sonuç alamadı. Hayatından ümit kesilen Atakan'ı bulmak için çalışmalarını sürdüren balık adamlara Rize'den Deniz Polisi ve Jandarma Arama Kurtarma'nın sualtı ekibi de desteğe koştu. Çoruh Nehri'nin yüzeyindeki buzun giderek kalınlaştığını ve çalışmaların zorlaştığını belirten yetkililer şunları söyledi:"Nehirde 6'sı balık adam olmak üzere 16 kişilik AFAD ekibi çalışmalarını sürdürüyor. Buzun kalınlığı 45-50 santim arasında. Buzun altında ise akıntı var. Balık adamlar buzu levyelerle kırıp dalış yapıyor. Suyun soğukluğu nedeniyle nehre sırayla gidiliyor. Atakan'ı bulmak için olağanüstü çaba harcıyoruz."