Yeni hayAT

Yaşatıldı Papie adındaki at 4 yıl önce kaza geçirdi. Arka sol bacağı koptu. Sakat kalan ata hayvanseverler sahip çıktı. Toplanan para ile ata protez bacak takıldı. Bu sayede Papie'nin yürümesi sağlandı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Ocak 2016 Güncelleme 11 Ocak 2016, 00:26
Yeni hayAT

İÇİNDEKİLER

Balıkesir'de bulunan 'Papie' isimli at 4 yıl önce kaza geçirdi. Olay sonrası arka sol bacağı koptu. Atın daha çok acı çekmemesi için ayağı kesildi. Bu durumu öğrenen Hayvanları Koruma Derneği, ata sahip çıktı. Tüm bakım masraflarını karşıladı. İlk etapta hayvana protez bacak taktırdı. Bununla yeniden ayağa kalkan hayvanın mutluluğu ise görenleri hayrete düşürdü. Talihsiz atı yalnız bırakmayan dernek, eskiyen protezle zorluk yaşayan atın imdadına tekrar koştu. 2 yıl önce ikinci bir protezle hayvanı hayata bağladı.

İHTİYACINI KARŞILIYOR
Dün de 'Papie'nin ayak protezi, hayırseverlerin desteğiyle Ankara'nın Çubuk ilçesindeki barınakta 3'üncü kez yenilendi. Hayvanları Koruma Derneği İkinci Başkanı Aynur Altun, uzun süre atın ayağının iyileşmesini beklediklerini, sonrasında protez işiyle uğraşan Niyazi Çapa'nın ata metal destek yaptığını ve ayağının iyileşme sürecine girdiğini belirtti. İkinci başkan, daha sonra yapılan protezler sayesinde Papie'nin rahatladığını ve tüm ihtiyaçlarını karşılayabildiğini söyledi.