Tower'ını koy!

İslam düşmanı Donald Trump, Müslümanlar'a hakaret etti. Ortağı Aydın Doğan ise hala 'Trump Towers'ın adını değiştirmedi! Kızı Hanzade Doğan, Trump yetkilerine uyarı mektubu gönderdi. Ancak tepkilerin ardı arkası kesilmedi. Vatandaş 'Cesur ol Doğan' dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Aralık 2015 Güncelleme 15 Aralık 2015, 01:39
Tower’ını koy!

İÇİNDEKİLER

ABD'de Cumhuriyetçi Parti'nin başkan aday adaylarından Donald Trump, İslam düşmanı olduğunu belgeledi. Gayrimenkul sektörünün önemli ismi olan Trump, "Müslümanlar'ı ABD'ye sokmayacağız" diyerek ırkçı kimliğini deşifre etti. Trump'ın ismi ve resmi, önemli yatırımlar yaptığı Dubai'den silindi! Gözler ise Trump'ın ortağı Aydın Doğan'a çevrildi. Doğan, ırkçı Trump ile ortak yaptığı Mecidiyeköy'deki AVM ve rezidans komplesine "Trump Towers" adını vermişti. Gazetesi Hürriyet'ten yayınladığı mektuplarında "Milli benim ben" diye haykıran Doğan'ın Trump'un ırkçı açıklamalarının ardından Trump Towers'ın adını değiştirmesi beklendi. Ancak beklenen hamle gerçekleşmedi. Vatandaşlar, Müslümanlar'a hakaretler yağdıran Trump ile beraber AVM açıp tepesine onun ismini yazan Aydın Doğan'a tepki gösterdi. Sanal alemde "Trump Towers'ın ismini değiştir" diyenlerin ardı arkası kesilmedi.

ADI GEÇİTTEN SİLİNDİ
Trump'ın "Müslümanları ABD'ye sokmayacağız" şeklindeki açıklamasına Doğan Ailesi adına Hanzade Doğan tepki gösterdi. "Trump'ın açıklamasını duyduğum anda samimi bir Müslüman olarak rencide oldum" diyen Hanzade Doğan, "derhal Trump yetkililerine bir mektup yazdığını" kaydetti. Doğan, "Mektubumda Trump'ın sözlerinin hem Türk halkını, hem dünya Müslümanlarını, hem de insanlığı yaraladığını belirttim ve bu durumun ticari ilişkilerimizi zedelediğini vurguladım. Ancak bu mektuba duyarlı bir karşılık gelmedi" dedi. Trump yetkililerine ikinci bir mektup yazan Hanzade Doğan, gerekli hukuki görüşmelerin yapılması için Doğan Grubu'ndan bir ekibin New York'a gönderildiğini belirtti. Ancak Trump Towers'ın adı hala değiştirilmediği için Doğan'a yönelik tepkiler dinmedi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında, Mecidiyeköy'de bulunan Trump Yaya Alt Geçidi'nin adının değiştirilmesi önergesi oy birliğiyle kabul edildi.

YILDA 5 MİLYON $ KAZANIYOR
Donald Trump, Aydın Doğan ile birlikte İstanbul'un göbeğinde içinde AVM ve konutları barındıran dev bir yapı inşa etti. Doğan kuleye, "Trump Towers" adını verdi. Trump'ın Müslümanlar'a hakaret etmesinin ardından Doğan'ın kulenin ismini değiştirmemesi tepki çekti. Donald Trump'un en büyük gelir kapısı ise hakaret ettiği Müslüman ülkelerdi. Trump, Doğan ile ortak yaptığı Trump Towers'dan yılda 5 milyon dolar gelir elde ediyor.

'MİLLİ OLDUĞUNU KANITLA ARTIK AYDIN DOĞAN'
Gezi sponsoru Aydın Doğan, her fırsatta "yerli ve milli" olduğunu söyledi. Medya patronunun, Müslümanları rencide eden emlak kralı ortağı Donald Trump sayesinde milli olduğunu ispat etmesi istendi. Vatandaşlar, "Trump Towers'ın adını değiştirtir" diyerek Aydın Doğan'a tepki gösterdi. Ancak ırkçı Trump'ın yaptığı skandal açıklamalara rağmen İstanbul'un göbeğindeki kulenin ismi değiştirilmedi. Sanal alemde tepkilerin ardı arkası kesilmedi:

Cesur ol Aydın Doğan...
Milli olduğunu kanıtla artık.
Trump Towers, utanç kulesi olmalı.
Doğan'ın her şeyi para...
Kulenin ismi değişmeli.
Klasik bir Doğan tavrı!
Trump, hakaret ettiği Müslümanlar'dan para kazanmamalı.

"Anonymous" adlı hacker grubu, İslam karşıtı sözleriyle tepki toplayan Donald Trump'ın internet sitesine siber saldırı düzenledi. Site saldırı sonucu 12 saat boyunca kullanılamaz hale geldi.