Son baskı

Dünya liderleri Antalya'da G20 için buluştu. 3 bin yabancı basın mensubu geldi. Her fırsatta iftiralarla Türkiye'yi kötüleyen uluslararası kaos medyası bir tek aksaklık bulamadı. Türkiye hakkında övgü yazamayınca sessiz kalmayı tercih etti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Kasım 2015 Güncelleme 17 Kasım 2015, 01:55
Son baskı

İÇİNDEKİLER

Antalya'da düzenlenen G-20 Liderler Zirvesi, dünyanın en önemli isimlerini ağırlarken, yakın geleceğin siyasi ve ekonomik kararları burada alındı. Dünya ekonomisinin yüzde 85'ine yön veren ülke ve kurumlarını bir araya toplayan zirve, iki gün boyunca terörden siyasete, Suriye'den DAEŞ'e, göç sorunundan gelir eşitsizliğine kadar birçok konu hakkında önemli kararlar aldı. Zirveyi dünya çapında 3 bin basın mensubu izlerken, her fırsatta Türkiye hakkında kara propaganda yapan uluslararası medyanın baş aktörleri, tarihe geçen G20 Zirvesi'ni ise görmezden geldi.

HABER DEĞERİ YOKMUŞ!
Türkiye'yi karalamak adına yalan ve iftira dolu haberleri yaymaktan çekinmeyen The Times, New York Times, Bild, Guardian, Washington Post gibi gazeteler, G20 Zirvesi Türkiye'de gerçekleşince bu organizasyon hiç yapılmamış gibi yayınlarına devam etti. Dünyanın en önemli finans yayınları olarak tanınan Wall Street Journal, Financial Times ve The Economist de dünya ekonomisinin yüzde 85'ine yön veren ülkelerin toplantısını haberden saymadı. 1 Kasım seçimlerini 6 gün öncesinden takip eden, Gezi Olayları'nda Taksim'e karargah kuran, PKK kamplarından her gün terör propagandası yapan BBC ve CNN gibi kanallar ise G20 Zirvesi'ni rutin haber olarak gördü. Dünyanın en önemli siyasi isimleri Obama, Putin, Merkel, Cameron organizasyon için övgüler yağdırırken, kendilerini dünyanın en önemli yayın organı olarak gazete ve televizyonlar, Türkiye hakkında olumlu bir haber yazmamak adına suskun kaldı.