Telefon FETÖrası

Mustafa Koç, Ali Sabancı gibi iş adamları Gülen'e kulak verdi! Ancak patronların yüzüne Gülen hoca, onların eşlerini bile dinledi! Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Caroline Koç, Vuslat Doğan Sabancı gibi isimlerin de aralarında bulunduğu onlarca kişiyi teletakibe aldığı tespit edildi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Kasım 2015 Güncelleme 06 Kasım 2015, 01:48
Telefon FETÖrası

İÇİNDEKİLER

Fethullah Gülen, devlet içinde devlet kurmaya kalkıştı. Yargıdan eğitime, medyadan iş dünyasına kadar her yerde Paralel Devlet Yapılanması'nın temellerini attı! Geçtiğimiz yıl ortaya çıkan ses kaydı ise Gülen ile iş dünyası arasındaki ilişkileri kanıtladı. Gülen'in basına sızan telefon kayıtlarında Mustafa Koç, Ali Sabancı gibi iş adamlarıyla yakın ilişkiler içinde olduğu anlaşıldı. Ancak Gülen'e inanıp onu dinleyen bu isimlerin yine Gülen tarafından dinlendiği ortaya çıktı. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başmüfettişi Yunus Nadi Kolukısa'nın yürüttüğü soruşturma Hoca'nın yüzüne güldüğü isimleri dinlediğini kanıtladı.

DOĞAN HOLDİNG TAM KADRO
Buna göre Kolukısa, 11 mahkemeden geriye dönük alınan dinleme kararlarını topladı. Söz konusu dinlemelerin sahte isimlerle yapıldığı ortaya çıktı. Bunun üzerine Paralel Yapı tarafından dinlenen telefon numaralarının kimlere ait olduğu TİB kayıtlarından saptandı. Yapılan araştırmada ise şok isimler ortaya çıktı. Gülen ve çetesinin kendisine biat eden işadamları ile ailelerini tek tek dinlediği anlaşıldı. Söz konusu dinlemelerin 2008 yılı başından 2009 yılı sonuna kadar devam ettiği kanıtlandı. İşte hocanın dinlediği o isimler: Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç'un eşi Caroline Nicole Koç, Doğan Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Hürriyet Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı (Ali Sabancı'nın eşi), iş adamları Hüsamettin Kavi, Mustafa Süzer, Mehmet Emin Karamehmet, Erol Altaca, Doğan Holding Finans ve Fon Yönetimi Başkan Yardımcısı Mehmet Yörük, Doğan Holding Yönetim Kurulu Üyesi İhsan Karacan, Doğan Holding Mali İşler Başkan Yardımcısı Yener Şenok, Doğan Holding Avrupa Temsilcisi Hakan Genç, Show TV eski Genel Müdürü Süleyman Serdar Çaloğlu, işadamı İbrahim Çağlar, Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı ve eski milletvekili Orhan Birgit.

GAZETECİLERLE BÜROKRATLAR
Paralel Yapı'nın bazı gazeteciler ile bürokratları da yasa dışı dinlediği ortaya çıktı: Gazeteciler arasında Mehmet Yakup Yılmaz, Yılmaz Özdil, Uğur Dündar, Zafer Mutlu, Ruhat Mengi, Aslı Aydıntaşbaş, Tufan Türenç, Mehmet Faraç, İsmail Küçükkaya, Ruşen Çakır, Mehmet Murat Yetkin, Selahattin Sadıkoğlu, Abbas Güçlü, Şirin Payzın Acet, Faruk Bildirici, Oylum Talu, Mirgün Cabas, İbrahim Yıldız, Özdemir İnce, Uğur Şevkat, Şükran Suna Vidinli, Arslan Bulut, Fevzi Mete Çubukçu, İbrahim Serdar Akinan, Nuri Çolakoğlu, Gülden Aydın, Sinem Vural, İlhami Melih Meriç, Nihat Genç, Bülent Çöltekin, Saynur Tezel Özgentürk, Selçuk Tepeli, Mustafa Şekeroğlu, Orhan Gökdemir, Amberin Zaman, İbrahim Özay Şendir, Rasih Yılmaz, Selahattin Sadıkoğlu gibi isimler bulunuyor. Siyasetçiler ve bürokratların da yer aldığı listede eski bakanlardan İlter Türkmen, CHP milletvekilleri Fatma Nur Serter, Muharrem İnce ve ressam Bedri Baykam var.

KOD ADI CANAN
Hocanın adamları Musafa Koç'un eşi Caroline Koç'un telefonunun dinlenmesi için üçer aylık zaman dilimlerinde mahkeme kararı aldırdı. Caroline Koç'un, "Canan" ve "Canan Koç" isimleriyle dinlendiği ortaya çıktı. Dinleme gerekçesi olarak da "terör örgütü üyeliği" suçlaması bahane edildi. Çukurova Holding'in patronu Mehmet Emin Karamehmet'in de "Mehmet Kara" kod adıyla, yasa dışı dinlendiği belirlendi.

ALO ANANAS
Gülen ile patronlar arasındaki ilişki TUSKON Genel Sekreteri Mustafa Günay'ın telefon kayıtlarıyla ortaya çıkmıştı. Günay, Gülen'e Uganda'dan gelen ananasların Koç ve diğer işadamlarına gönderildiğini, bunun için teşekkür mektupları aldıklarını da söylüyordu. Cemaat ve Koç arasındaki bu yakınlaşmanın meyveleri ise Koç Grubu'nun cemaat organizasyonlarına sponsor olmasıyla da bir nevi teyit edilmişti.

KİLİT İSİM!
Dinlemelerin FETÖ'nün emniyetteki kilit isimleri arasında yer alan dönemin İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer'in talebi üzerine gerçekleştiği belirlendi. Yılmazer halen tutuklu.



Ali Sabancı'nın eşi, Aydın Doğan'ın kızı olan Vuslat Doğan Sabancı'nın Paralel Yapı tarafından dinlendiği ortaya çıktı.




Hocanın adamları, Caroline Koç'u "Canan" kod adıyla dinlemiş.