Geleceğe Dönüş fiyaskosu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Ekim 2015 Güncelleme 22 Ekim 2015, 00:00
Geleceğe Dönüş fiyaskosu

İÇİNDEKİLER

Bilim-kurgu üçlemesi "Geleceğe Dönüş", dünyanın en iyi kurgu filmi olarak hafızalara kazındı. 1989 yapımı Geleceğe Dönüş-2'de DeLorean marka otomobil ile geleceğe yolculuk yapan kahramanlar, 26 yıl sonraya yani 21.10.2015'e ışınlanmıştı. Kahramanlar günümüze ışınlandıktan sonra, bir dizi teknolojik yenilikle karşılaşmıştı. Kahramanların 26 yıl önce gittikleri tarih ise geldi çattı! Ancak filmde günümüz için öngörülen teknolojik yenilikler ile bugün arasında farklar vardı. Filmde 2015'te uçan otomobiller, uçan kaykaylar, otomatik ayakkabılar gibi ileri teknoloji ürünleri yer alıyordu. Ama gerçek 2015'te henüz bu teknolojiye ulaşılamadı.

DAHA ZAMANI VAR
Söz konusu filmde bugün için öngörülen uçan arabalar, bağcıkları otomatik olarak bağlayan ayakkabılar, uçan kaykaylar, 2 dakikada pişen pizzalar, konuşabilen montlar ve köpek gezdirebilen robot tasmaları icat edilmedi. Sanal alemde "Geleceğe dönüş fiyaskosu" yorumları yapıldı.

Nükleer enerjiden faydalanan DeLorean, zamanda yolculuk yapıp uçabiliyordu. Günümüzdeki araçlar ise nükleer enejiyle çalışmıyor ve uçamıyor!


Filmde gösterilen giyilebilir teknoloji, ise günümüzde gerçekleşti


Geleceğe Dönüş'ün 2015'inde öngörülen uçan kaykaylar icat edilmedi.