Kendin getir kendin yat

Rus işadamı Andrey Melnichenko, lüks yatını Ölüdeniz açıklarına demirledi. Halk plajında denize girip güneşlenen ünlü milyarder, şezlongunu ve şemsiyesini kendisi getirdi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Ekim 2015 Güncelleme 19 Ekim 2015, 00:00
Kendin getir kendin yat

İÇİNDEKİLER

Mega yatıyla Ölüdeniz'e demirledi. Rus işadamı Andrey Melnichenko, geçen hafta 'A Hamilton' adını verdiği 120 metre uzunluğundaki mega yatıyla Muğla Fethiye'ye demir attı. 1993 yılında Rusya'nın en büyük özel bankalarından MDM Bank'ın kurucuları arasında yer alarak iş hayatına atılan Melnichenko'nun, sonraki yıllarda kömür ve kimyasal madde üretimine yöneldiği öğrenildi. Ünlü Rus milyarder Andrey Melnichenko yattan öğle saatlerinde Kumburnu tabiat parkı plajına botla çıktı. 5 korumasıyla beraberinde şezlong ve şemsiye de getirten Rus işadamı, şezlongda yatıp gazete okudu. Daha sonra Ölüdeniz'de bir süre yüzdü. Yüzmesinin ardından bir korumasını ücret ödemek için gönderen Rus iş adamının kendisiyle birlikte 5 kişilik olmak üzere 30 TL giriş ücreti ödettiği öğrenildi. Yatına dönen ünlü iş adamı giderken de tekrar bot değiştirdi. Forbes Dergisi'nin 2015 yılı araştırmasına göre 8.6 milyar dolar kişisel servetiyle dünyanın en zenginleri sıralamasında 137'nci sırada yer alan Melnichenko, Rusya'nın 12'nci en zengin işadamı olarak biliniyor.

119 METRE UZUNLUĞUNDA, 8 KATLI!
Evli ve 1 çocuk babası Melnichenko'nun deniz altı tasarımlı mega yatı ise Ölüdeniz'de tatil yapan turistlerin ilgisini çekti. Yatı görmek isteyen yerli ve yabancı turistler, Belceğiz Plajı'na akın etti. Mavi yolculuğa çıkan tur tekneleri, rotalarını yatın yakınından geçirdi. Turistlerin yatın fotoğrafını çektiği görüldü. Yapımı 4 yıl süren yat saatte 26 mil hız yapabiliyor. 119 metre uzunluğunda, 18 metre genişliğinde 8 katlı süper yatta sualtı izleme odası da bulunuyor. Dev yatta, 54 mürettebat görev yapıyor.