Yalan dünya!

Minibüste katledilen Özgecan'ın davasında katiller birbirini suçladı. Fatih Gökçe'nin savunması ise herkesi çıldırttı: Özgecan'ı hiç görmedim, dünya ahiret bacım olsun

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Eylül 2015 Güncelleme 11 Eylül 2015, 02:14
Yalan dünya!

İÇİNDEKİLER

Mersin'in Tarsus İlçesi'nde üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın katledilmesiyle ilgili tutuklu bulunan 3 sanığın yargılandığı davanın ikinci duruşması dün görüldü. Tarsus Adliyesi'nde görülen duruşmaya, sanıklar Ahmet Suphi Altındöken Adana'dan, babası Necmettin Altındöken Gaziantep'ten ve arkadaşı Fatih Gökçe de Osmaniye'deki cezaevinden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi aracılığıyla katıldı. Özgecan Aslan'ın aile avukatlarının yanı sıra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın avukatları ile sanık avukatları da duruşmada yer aldı.

SUÇLAMALARI REDDETTİ
Hakimin, cinsel saldırı suçlamasıyla ilgili sorusu üzerine konuşan tutuklu sanık Gökçe, suçlamaları reddetti. Gökçe, "Böyle bir şey olsa üzerimde kan olurdu. Petroldeki kamera kayıtlarında gözüküyorum. Özgecan Aslan'ı hiç görmedim, dünya ahiret bacım olsun" dedi. Kendisine neden iftira atıldığını bilmediğini anlatan Gökçe, Özgecan için çok güzel bir kızmış demediğini, suçun kendisine yıkılmak istendiğini iddia etti. Baba Necmettin Altındöken ise olayla bir ilgisinin olmadığını ve ileri sürerek, Gökçe hakkındaki cinsel saldırı iddialarıyla ilgili bilgisi olmadığını savundu.

YAPMASA DEMEZDİK
Sanık Ahmet Suphi Altındöken de Gökçe'ye yönelik cinsel saldırı iddiasının iftira olmadığını iddia ederek, "Böyle bir şeyde neden iftira atayım, yapmış ki söylüyoruz" diye konuştu. Genç kızın öldürülmesiyle ilgili de Fatih Gökçe'yi suçlayan Suphi Altındöken, "Fatih arabaya ilk bindiğinde üniversitenin oraya gittik. Arabanın arkasına geçti, o sırada kan yoktu. Kesme olayı yoktu, sonra oldu. Fatih beni ve ailemi de tehdit etti" ifadesini kullandı.

CANAVARCA ÖLDÜRME
İfadelerin ardından, cumhuriyet savcısı mütalaasını okudu. Savcı mütaalada Özgecan'ı vahşice katleden katillere 'canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme, suçu veya başka bir suçun delillerini gizlemek, yakalanmamak amacıyla öldürme, başka bir suçu işleyememekten kaynaklanan infialle öldürme, nitelikli cinsel saldırıya teşebbüs ve cinsel saikle kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi. Ara verilen mahkeme 3 Aralık'a ertelendi.