FETÖ'ye kötü haber

AYM, Fethullahçı Terör Örgütü'nün insan kaynağı dershanelerin kapanmasını engelledi. Ancak, onların okula dönüşmesine neden olacağına dikkat çekildi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Temmuz 2015 Güncelleme 25 Temmuz 2015, 02:24
FETÖ’ye kötü haber

İÇİNDEKİLER

Anayasa Mahkemesi, Milli Eğitim Bakanlığı, dershanecilik sektörü ve öğrencilerle velilerin merakla beklediği "dershane kararı"nın gerekçesini yayınladı. AYM, Milli Eğitim Bakanlığı'nın nasıl yorumlayacağı önümüzdeki günlerde belli olacak bu kararıyla, "Kapatılmaları Anayasa'ya aykırıdır ama okula dönüştürülmeleri uygundur" dedi.

OKYANUS MEDYASI'NA ŞOK
Fethullahçı Terör Örgütü ve medyası, bu karara sevinse de aslında hayallerinin yıkıldığı dün ortaya çıktı. AYM'nin yasaya ilişkin iptal kararının gerekçesi Resmi Gazete'de yayımlandı. AYM kararının bu bölümünde, "dönüşürlerse kapanmak zorunda kalmayacaklar" tezine karşı şu ifadeyi kullandı: Dava konusu kurallar ile okul dışı eğitim alanında özel teşebbüs statüsünde faaliyet gösteren dershaneler kapatılmaktadır. Dershanelerin özel okullara dönüşümünü kabul etmeyenlerin faaliyetlerine son verilmektedir... Belirtilen niteliklerde bir düzenleme getirilmeksizin ve demokratik toplum düzenini zorlayıcı bir neden ortaya konulmaksızın sınırlama amacını gerçekleştirecek daha az sınırlayıcı araçlara da başvurulmadan yasaklayıcı bir yöntemle dershanelerin kapatılması teşebbüs özgürlüğüne demokratik toplum düzeninde gerekli olmayan ölçüsüz bir sınırlama niteliğindedir.