HDP'liler neden yoktu

Arınç'tan çarpıcı soru: Suruç'ta HDP'liler her gün 3 gösteri yapıyor. Acaba bu grubun içinde neden yoklardı. HDP'li yöneticilerin o topluluk içine özel olarak sokulmadığı, uzakta bırakıldıkları da ayrı bir istihbarat konusu.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Temmuz 2015 Güncelleme 23 Temmuz 2015, 01:10
HDP’liler neden yoktu

İÇİNDEKİLER

Bakanlar Kurulu, Suruç katliamı ve PKK'nın kanlı infazları gündemiyle toplandı. Zirvenin ardından Başbakan Yardımcısı Arınç, soruları yanıtladı. Arınç, "Hem terör eylemi yapacağız hem de çözüm süreci lafta devam etsin' diyorlarsa böyle bir şey mümkün değil. Bununla birlikte, çözüm sürecinin rasyonel bir şekilde devam etmesi gerektiğini düşünüyorum" dedi. Arınç şöyle devam etti: Suruç'ta her gün 3 açıklama oluyor. Hepsini yapanlar da HDP yöneticileri. Ölenler içinde ne belediyeden ne de HDP'den bir yetkili var. Acaba bu grubun içerisine neden gelmediler. Bunların uzakta bırakıldıkları, bilerek içlerine özel olarak sokulmadıkları da ayrı bir istihbarat konusu. Suruç belediyesi, polislerin arama yapmasına bile izin vermemiş. Şehit polislerimizle ilgili olarak da PKK bağlantısı olduğu bilinen 'Apocu fedai timi' üstlendiklerini biliyorsunuz. Hem istihbaratımız tarafından hem de güvenlik güçlerimiz tarafından süratle araştırılıyor. Eylemleri yapanlara karşılığı acımasız bir
şekilde verilecektir

DEMİRTAŞ CEVAP VEREMEDİ
HDP lideri Selahattin Demirtaş, Arınç'ın Suruç'taki patlamayla ilgili "Ölenler arasında HDP'li yönetici yok" sorusu üzerine tweet attı. Demirtaş, "Merak etme, hepimiz bir gün eninde sonunda ölenler arasında olacağız.
Üzme kendini" dedi.