Sonuna kadar sadakat

Boşanma kararı kesinleşmeden karısının başka bir aşk yaşadığını öğrenen kocaya Yargıtay hak verdi: Sonuna kadar sadakat şart...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Haziran 2015 Güncelleme 04 Haziran 2015, 00:08
Sonuna kadar sadakat

İÇİNDEKİLER

Konya Ereğli'de yaşayan bir çift, anlaşmazlık yüzünden boşanmaya karar verdi. Kadın, kocasının kendisine hakaret ettiği iddiasıyla 2011 yılında boşanma davası açtı. Dava, 7 Şubat 2012'de Aile Mahkemesi'nde sonuçlandı. Mahkeme, kocanın kusurlu olduğuna, bu nedenle kadına tazminat ödemesi gerektiğine hükmetti. Koca kararı temyiz etti. Dosya Yargıtay'da beklerken koca, mahkemenin boşanma kararı verdiği eşinin bir başkasıyla ilişkisi olduğunu, bir de çocuğunun dünyaya geldiğini öğrendi. Durumu belgeleyen koca bu delili, Yargıtay'a sundu.Yargıtay 2'nci Dairesi, 'sadakatsizlik' dedi. Yerel Mahkeme direnince dosya Yargıtay Hukuk Genel Kurulu'na geldi. Genel Kurul, boşanmanın ancak kararın kesinleşmesi ile mümkün olabileceğini, her ne kadar yerel mahkeme karar vermiş olsa da evlilik birliğinin devam ettiğini kabul etti.

İYİ DE DAVA BİTMEDİ...
Bu gerekçeyle de kadının bir başkası ile ilişkiye girebilmek için dava sonuna kadar beklemediği için daha ağır kusurlu hale geldiğini savunan Genel Kurul, sadakatin evlilik birliği sürdüğü sürece gösterilmesinin zorunlu olduğuna işaret etti. Karar bu haliyle kesinleşti.

Ersan ATAR