Bölgesel iftira

Hasan Cemal, "Türkiye'de basın özgürlüğü yok" dedi. Belgesel çekti. Birçok gazeteciyi işsiz bırakan Aydın Doğan, Fatih Altaylı, Derya Sazak gibi isimleri de mağdurmuş gibi gösterdi. Kara propagandanın sponsorunun ise İsveç Konsolosluğu olduğu öğrenildi!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Mayıs 2015 Güncelleme 06 Mayıs 2015, 01:47
Bölgesel iftira

İÇİNDEKİLER

Paralel Suç Örgütü'ne tam destek veren Hasan Cemal, belgeselci kesildi. Cemal'in Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yaptığı Bağımsız Gazetecilik Platformu P24'ün koordinesinde çekilen "Persona Non Grata" adlı belgeselin destekçileri ise sınır ötesindendi. Söz konusu belgeselde Türkiye'de gazetecilerin mağdur edildiği belirtildi. "Basın özgürlüğü yok" denildi. "Sütten çıkmış ak kaşık değilim. Benim de birçok hatalarım oldu" diyen Aydın Doğan bile mağdurmuş gibi gösterildi.

Derya Sazak ve Fatih Altaylı gibi yıllarca birçok gazetecinin ahını alan isimlere de belgeselde "Hakkı yenmiş kişiler" olarak yer verildi. İşte bu belgeselin destekçisi de sınır ötesinden geldi. Gazetelerinden ve köşelerinden inançlara, seçmenlere, devlet kurumlarına etmedik iftira bırakmayan bu zümrenin çektiği belgesele İsveç Konsolosluğu'nun sponsor olduğu ortaya çıktı.

Öte yandan Tuğçe Tatari'den sonra belgesele bir tepki de Ahmet Şık'tan geldi. Şık, "Belgeselde yer alan Aydın Doğan, Derya Sazak, Fatih Altaylı gibi isimlerin de gazetecilerin işsiz kalmasında payı var. Arkadaşlarımız işsiz kalıp ev kredisini ödeyemezken, bu isimler villalarında keyif sürüyordu. Onlarla eşit değiliz." dedi. Altaylı ise "Hapse atılmamış olduğum için özür dilerim" diyerek bu tepkilere kendince eleştirel bir yorum yaptı.