Makul şüphe çete yakalattı

İzmir'de adliyenin otoparkında bulunan otomobilleri makul şüphe üzerine arayan polis, adliyeye çatışma için geldiği öne sürülen kişileri 6 tabanca ve 2 pompalı tüfekle ele geçirdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Nisan 2015 Güncelleme 22 Nisan 2015, 00:54
Makul şüphe çete yakalattı

İÇİNDEKİLER

Makul şüphe oluşması halinde polise arama yapma yetkisi veren "İç Güvenlik Paketi" İzmir ve Adana'da iki olası katliamı önledi. İzmir'de adliyenin otoparkında bulunan otomobilleri makul şüphe üzerine arayan polis, adliyeye çatışma için geldiği öne sürülen kişileri 6 tabanca ve 2 pompalı tüfekle ele geçirdi. Yine polis, Muğla'da cezaevinden kaçan cinayet sanığını da, Adana'da "makul şüphe" üzerine durdurup arayınca yakaladı.

KATLİAMIN EŞİĞİNDEN DÖNÜLDÜ
İzmir Valisi Mustafa Toprak, makul şüphe üzerine arama kararı alma yetkisini İzmir'de 30 ilçe emniyet müdürü ve 4 il emniyet müdür yardımcısına verdi. Geçtiğimiz cuma günü gelen bir ihbar üzerine Konak İlçe Emniyet Müdürü Ali Akkaş'ın talimatıyla adliye yakınındaki 4 araçta arama yapıldı. Hâkim ve savcıların oturduğu kafeteryaya 20 metre mesafede bulunan otopark içindeki 4 araçta 6 tabanca, 2 pompalı tüfek ele geçirildi, 6 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerden birinin üzerinde çelik yelek de bulundu. Şüphelilerin 2013'te Torbalı'da işlenen cinayet davası için adliyeye geldiği belirlendi. Silahlarla ele geçirilen kişilerin, öldürülen Cuma Saraç'ın yakınları olduğu tespit edildi. Polis, bu kişilerle, cinayet sanığının yakınları arasında olası büyük bir çatışmayı önlemiş oldu.

FİRARİ SANIK YAKALANDI
"Makul şüphe" üzerine arama yetkisi arkadaşını öldüren cezaevi firarisi sanığın yakalanmasında da işe yaradı. Muğla Dalaman'da 2011'de eşine Facebook'ta cinsel ilişki teklifinde bulunan arkadaşını öldüren Hasan Yılmaz D. tutuklanıp, cezaevine konuldu. Ancak kısa süre önce firar eden sanığın yakalanması için çalışma başlatıldı. Adana'da polis, Mithatpaşa Mahallesi'ndeki bir akaryakıt istasyonunda bulunan bir kişiden şüphelendi. Makul şüphe üzerine bu kişinin aranmasına karar verildi. Polise Bekir Y. ismine düzenlenmiş sahte kimlik veren şüphelinin kimlik sorgusu yapılınca sahte kimlik kullandığı belirlendi. Gözaltına alınan kişinin Hasan Yılmaz D. olduğu, Muğla'da bir kişiyi öldürmek suçundan yattığı cezaevinden firar ettiği belirlendi. Sanık emniyetteki işlemlerinin ardından cezaevine gönderildi.

Fatih ŞENDİL/SABAH