İspiyoncular

Batı medyası ile işbirliği yapan ihanet korosuna Zekeriya Öz de eklendi. Köşeye sıkışan Paralel Örgüt, liderleri Fethullah Gülen ile New York Times üzerinden dünyaya Türkiye'yi şikayet ederken skandal savcı da kara propagandasını BBC'ye yaptı. İhanet korosunun vazgeçilmezi Orhan Pamuk da Fransız Haber Ajansı'na Nobellik bir kurguyla "Türkiye'de korku iklimini yaşıyorum" mesajını verdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Şubat 2015 Güncelleme 15 Şubat 2015, 02:27
İspiyoncular

İÇİNDEKİLER

17 Aralık darbesiyle kendisini deşifre eden ihanet çetesi o günden itibaren Türkiye düşmanı her kesimle işbirliği yapmaktan çekinmedi. Fethullah Gülen her fırsatta Yahudi medyasına konuşarak Türkiye hakkında kara propaganda yaptı. Örgütün Türkiye'deki medya ayağı ise gerek Türkiye'yi terör örgütleri ile hareket etmiş gibi göstermek gerekse çözüm sürecini baltalayarak kan tacirliği yapmaktan çekinmedi.

ÖZ DE ARTIK KADRODA

CHP ve Doğan medyası gibi darbe zihniyetindeki eski Türkiye kafasındakiler de Paralel Örgüt'e açıktan destek verdi. Köşeye sıkıştıkça Batı medyasına ağlayan Fethullah Gülen ABD'den Washington Post, BBC ve Wall Street Journal'a skandal demeçler verirken son olarak New York Times'a köşe yazısı kaleme aldı. Her fırsatta Türkiye'nin otoriterleştiğini ve demokrasiden uzaklaştığını yalan bilgilerle yazan ve iftiralar atan ihanet korosuna eklenen son isim ise skandal savcı Zekeriya Öz oldu. Adı birçok yolsuzluğa karışan, seçimle göreve gelen Başbakan ve Cumhurbaşkanı'na hakaretler ve tehditler savunan savcı yaptıkları nedeniyle hiçbir somut ceza almazken, BBC'ye Türkiye'de özgürlük kalmadığını anlattı.

NOBEL'İN DİYETİ...

Kraliçe'nin sesine konuşan Öz'ün röportajını üç gün yayınlayacağını belirten BBC ise Öz'ün "Türkiye bağırsaklarını boşaltmalı" sözünü manşete çıkardı. Türkiye'yi kötülemek için yıllardır hiçbir fırsatı kaçırmayan romancı Orhan Pamuk da dün Fransız haber ajansı AFP'yi Cihangir'deki Boğaz manzaralı evinde ağırladı. Edebiyat lobisinin kendisine hediye ettiği Nobel ödülünün karşılığı olarak görevini yapan Pamuk, ülkeyi yönetenlere ağzına geleni saydı. Pamuk, Batı dünyasının istediği "Otoriter askerler gitti, yerine İslamcı bir hükümet geldi" sözlerini ise araya sıkıştırmayı ihmal etmedi.

Yarından itibaren üç gün boyunca Zekeriya Öz röportajı yayınlayanacağını belirten, Kraliçe'nin sesi BBC söyleşinin reklamını ise Öz'ün "Türkiye bağırsaklarını boşaltmalı" sözleriyle yaptı.

YİNE ROMAN YAZDI

Orhan Pamuk, Cihangir'deki Boğaz manzaralı evinde Fransız haber ajansına (AFP) konuşurken adeta nefret çığırtkanlığı yaptı. Pamuk, "Türkiye'deki demokrasi insan hakları ve ifade özgürlüğünün her gün daha fazla ihlal edildiği türden bir demokrasi..." diye konuştu.

Pamuk, "Bu yıl İstanbul'a döndüğümde bir korku iklimini hissettim. İnsanlar fısıldayarak konuşuyordu" diyerek romanlarındaki kurgusuna taş çıkartacak bir yorumda bulundu. Nobelli Pamuk ayrıca hayal gücü sınırlarını zorlayarak her gün öldürülme korkusu yaşadığını anlattı.

17 Aralık sonrası yıllardır yaptığı ihanet deşifre olan Fethullah Gülen, Yahudi medyasını dolaştı ve bir ispiyoncu gibi Türkiye'yi tüm dünyaya şikayet etti. Washington Post, Wall Street Journal ve BBC'ye konuşan Gülen son olarak New York Times'a köşe yazdı.