Gençliğim eyvah

Lise 1'inci sınıfta uyuşturucu bağımlısı haline gelen 19 yaşındaki genç kızın feryadı yürekleri dağladı. Bağımlı kız, "Saçlarım dökülüyor. Ciğerlerim tükendi. Yardım edin, kurtulayım" dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Ocak 2015 Güncelleme 04 Ocak 2015, 01:11
Gençliğim eyvah

İÇİNDEKİLER

Konya'da 19 yaşındaki Ş.B., 4 yıl önce lise 1'inci sınıftayken, kız arkadaşlarının eroin kullandığını görünce merak edip, kullanmaya başladı. İlk önce 3-4 defa kullanıp bırakmak isteyen Ş.B., bağımlı haline geldi. Eğitimini yarıda bırakan genç kız, bir dönem konfeksiyon mağazasında tezgahtarlık yaptı.

BIRAKIRIM SANDI

Ailesiyle de sorunlar yaşayan Ş.B., 2013 yılında evi terk etti. Ancak 4 ay sonra baba ocağına geri döndü. Ş.B., eroinden kurtulmak için AMATEM'de tedavi olmaya başladı. Tedaviden kısa bir süre sonra yeniden uyuşturucu kullanmaya başlayan Ş.B. şöyle dedi: "Meram Ticaret Meslek Lisesi 1'inci sınıf öğrencisiyken, kız arkadaşlarım eroin kullanıyordu. Ben de merak edip, kullanmaya başladım. '3-4 defa kullanıp bırakırım' diyordum. Bağımlı hale geldim. Bağımlılığım yüzümden çevremde hep uyuşturucu kullanan arkadaşlarım var. Normal bir arkadaşım yok. Olsa da onlarla iletişim kuramıyorum."

KRİZE GİRİNCE

Krize girdiğinde uyuşturucu bulabilmesi için kendisini odaya kilitlediğini anlatan Ş.B., "Soğuk suyla duş alıp uyku ilacı içiyorum yine fayda etmiyor. Uyuşturucu için para bulamadığımda anneme yalvarıyorum. O da babam, akraba, komşulardan para alarak bana veriyor" diye konuştu. Artık dayanacak gücü kalmadığını dile getiren Ş.B., 25 kilo zayıfladığını ifade ederek, "Saçlarım dökülüyor, vücudumda geçmeyen yaralar çıktı, nefes darlığı başladı. Doktorlar ciğerlerimin tükendiğini söyledi. Fazla yaşamazsın diyebilecek noktaya geldi" dedi.

5 BİNE KAN DEĞİŞİMİ
Bağımlılıktan kurtulmak için İstanbul'da bir hastaneyi aradık, kan değişimi olabileceğimi ve bu tedavi içinde 5 bin lira istediler. Paramız olmadığı için gitmedik. Ne olur yardım edin. Bu illetten kurtulayım" diyerek yardım istedi.