Ağca gözaltında

Mehmet Ali Ağca, 1981'de suikast düzenlediği Papa 2. Jean Paul'un Vatikan'daki mezarını ziyaret etti. Ülkeye vizesiz girdiği iddiasıyla gözaltına alındı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Aralık 2014 Güncelleme 28 Aralık 2014, 00:20
Ağca gözaltında

İÇİNDEKİLER

İtalya 33 yıl sonra yine büyük bir şok yaşadı. Mehmet Ali Ağca, dün sabah saatlerinde elinde iki demet beyaz gülle, 13 Mayıs 1981'de düzenlediği suikastle yaraladığı Papa 2. Jean Paul'un Aziz Petrus Bazilikası'ndaki mezarını ziyaret etti. Ağca, Papa'nın kendisini 27 Aralık 1983'te tutuklu bulunduğu Rebbibia Cezaevi'nde ziyaret ettiğini belirterek, bu ziyaretin 31. yıldönümünde burada olmak istediğini söyledi. İtalyan ajanslar, Ağca'nın mezar ziyareti sırasında "duygulandığını" yazdı. Vatikan basın ofisi de Ağca'nın herhangi bir sorunla karşılaşmaksızın mezarı ziyaret ettiğini bildirdi. Peder Ciro Benedettini, "Ağca, 2. Jean Paul'ün mezarına çiçek bırakmak istiyordu ve bunu sorunsuz olarak yaptı. Vatikan'la açık kalmış bir husumeti bulunmamaktadır. Bazilika'da çok kısa bir süre kaldı" dedi.

AVUSTURYA'DAN VİZESİZ GİRDİ!
Bu arada Ağca'nın Cuma günü Avusturya üzerinden otomobille İtalya'ya geldiği ve ülkeye vizesiz olarak girmiş olabileceği belirtildi. İtalyan polisi, belgelerini kontrol etmek üzere Ağca'yı karakola çekti! Ağca'nın vizesiz giriş yaptığının tespiti halinde, sınır dışı edileceği bildirildi. La Repubblica gazetesi, yıllardır Vatikan'a gelmek istediğini söyleyen ancak Vatikan'a girmesi için gerekli vizeyi almayı başaramayan Ağca'nın "Vize aldınız mı?" sorusuna, "Ne vizesi, kendim girdim" diye cevap verdiğini yazdı.