Paparazzi!

Katolik Hristiyanlar'ın ruhani lideri Papa Francis 69 gazeteci ile geliyor. Toplam 900 gazetecinin takip edeceği Papa'yı tam 3 bin polis koruyacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Kasım 2014 Güncelleme 28 Kasım 2014, 02:09
Paparazzi!

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetlisi olarak Türkiye'ye gelecek olan Papa Francis için Ankara ve İstanbul'da hazırlıklar tamamlandı. 3 gün Türkiye'de temaslarda bulunacak Papa'nın ziyareti için 900 gazetecinin akredite olduğu, bunlardan 69'unun Papa ile seyahat ettiği öğrenildi. Bugün saat 13.00'te Ankara Esenboğa Havalimanı'na inecek olan Papa, ilk ziyaretini Anıtkabir'e yapacak. Ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu ile görüşecek. Ankara'da otelde değil Vatikan Büyükelçiliği konutunda kalacak olan Papa'nın Türkiye'deki ziyaretlerinde, ikili ilişkiler, kültürlerarası diyalog, Medeniyetler İttifakı, yabancı düşmanlığı, ırkçılıkla mücadele, açlık ve yoksullukla mücadele ile bölgedeki gelişmeler gündeme gelecek.

POLİSİN İZİNLERİ İPTAL

Papa Francis için geniş güvenlik önlemleri alındı. Ankara Emniyeti'nde izinler iptal edildi. Zırhlı araçlarla güvenlik konvoyu eşliğinde Anıtkabir'e gelecek olan Papa'nın kullanacağı güzergahlara istihbarat, TEM ve güvenlik şubelerinden ekipler sıkı tedbirler alacak. Havadan polis helikopteri denetim yapacak, karadan da kritik noktalarda bazı grupların protestolarına karşı TOMA'lar konuşlandırılacak. Terör saldırısına karşı yol kenarlarındaki çöp konteynırları kaldırılacak, belirli noktalara keskin nişancılar yerleştirilecek. Papa Francis'i korumak için 3 bin polis görev yapacak.

'ŞEYTANIN ELÇİSİDİR'

Papa 2. Jean Paul'e suikast girişimi nedeniyle İtalya'da 19 yıl hapis yatan Mehmet Ali Ağca, Papa Francis ile görüşme talebine yanıt alamadı. Düzenlediği toplantıda "Papa şeytanın elçisidir" diyen Ağca, "Papa'ya da 'hoş geldin' diyorum. Görüşseydim de aynı şeyi söyleyecektim. 'La ilahe illallah' diyecektim. Barışa, uluslararası huzura, adalete hizmet ediyorsa hoş geldi. Ama din adamı önce hakikati söyleyecek. Teslis şeytani bir yalandır" diye konuştu.

TÜRKİYE'YE GELEN 4'ÜNCÜ PAPA

Ankara ve İstanbul'daki görüşmelerinin ardından Papa Francis Pazar günü ülkesine dönecek. Bu ziyaret, Türkiye'ye yapılan dördüncü Papa ziyareti olacak. Daha önce, Papa ziyaretleri 1967, 1977, 2006 yıllarında yapılmıştı.

Ebru ŞENGÜL