Formula hız kesti

Ferrari pilotu Jules Bianchi'nin geçirdiği kaza sonrası Formula yarışlarına 'Acil durumlarda hız sınırlaması' kararı alındı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Ekim 2014 Güncelleme 12 Ekim 2014, 00:00
Formula hız kesti

İÇİNDEKİLER

Dünyanın en prestijli ve hızlı yarışı formula'da yaşanan kazalar sonrası hızın azaltılması kararı alındı. Formula 1'de, Marussia- Ferrari takımından Jules Bianchi'nin geçirdiği ciddi kazanın ardından yarışlarda "Acil durumlarda hız sınırlandırılması" gibi yeni güvenlik önlemleri gündeme geldi. Formula 1 Dünya Şampiyonası'nın 16. yarışı Rusya Grand Prix'si öncesinde konuşan F1 yarış direktörü Charlie Whiting, "Acil durumlarda araçların hızını yavaşlatmak sanırım alınması gereken bir karar olacak" dedi. Bianchi'nin kazasına ilişkin F1 tarafından yapılan soruşturmada çift sarı bayrakla uyarı yapılmasına rağmen tüm pilotların aynı oranda aracını yavaşlatmadığını tespit ettiklerini belirten Whiting, bu nedenle araçlara acil durumlarda uzaktan kumanda edebilecek hız kontrolü sistemi yerleştirmeyi düşündüklerini kaydetti. Hız sınırlandırması uygulamasının Rusya'daki yarışa yetişmeyeceğini belirten Whiting, "Araçlara o kadar çok sistem yerleştiriliyor ki, bütün araçların düzgün çalışmasını beklemek çok zor" ifadelerini kullandı.

'ÖLÜMLE YAŞAM ARASINDA'
Öte yandan, geçen hafta Japonya'daki yarışta başından ağır yaralanan Bianchi'nin sağlık durumu ciddiyetini koruyor. Yakın arkadaşını hastanede ziyaret eden F1'in Fransız pilotlarından Jean- Eric Vergne, 25 yaşındaki Bianchi'nin "ölümle yaşam arasında" olduğunu söyledi. Alman Bild gazetesi ise Fransız pilotun durumunun kötüye gittiğini öne sürdü. İngiliz basınında yer alan haberlerde de Bianchi'ni sağlığı hakkında "endişelerin arttığı", tüm ailesi ve yakın arkadaşlarının Japonya'da hastanede beklediği belirtildi. Beyin hasarı olan genç pilotun başından sevgilisi Camille Machetti de bir an olsun ayrılmıyor.

UYANMAYA BAŞLADI
Uzun süredir yaşam mücadelesi veren Michael Schumacher'den iyi haber geldi. Fransa Alpleri'nde geçirdiği kayak kazasının ardından 254 gün komada kalan efsane Formula 1 pilotunun oğlu Mick, "Babam yavaş yavaş uyanmaya başladı" dedi. Fransız gazeteci Jean-Louis Moncet ise Schumacher'in kaskındaki kamera aparatı yüzünden komaya girdiğini iddia etti.