'Yürü karakola' bitti

İçişleri Bakanlığı 'yerinde hizmet projesi' başlattı. Mağdur olan vatandaşlar ifade vermek için karakola gitmeyecek. İşlemleri bulundukları yerlerde halledilecek

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Ekim 2014 Güncelleme 06 Ekim 2014, 00:59
’Yürü karakola’ bitti

İÇİNDEKİLER

İçişleri Bakanlığı 'yerinde hizmet projesi'ni kullanıma koydu. Yürürlüğe giren yeni çalışmayla hırsızlık, kapkaç ve gasp gibi suçlardan mağdur olan vatandaşlar ifadeleri alınmak için karakola çağırılmayacak. İçişleri Bakanı Efkan Ala, konuyla alakalı yayımladığı genelgede, polis ve jandarmadan, "Yerinde hizmet projesi" kapsamında, mağdur vatandaşların işlemlerini, olay yerinde ya da vatandaşın tercih ettiği yerde yürütmelerini istedi.

YERİNDE DÜZENLEME
Bakanlıkça başlatılan çalışmayla özellikle vatandaşın müracaat, olay yeri, görgü, tespit ve bilgi alma tutanakları polis merkez amirliklerine çağrılmadan, olay yerinde düzenlenecek.

DURUMA GÖRE
Trafik kazalarında mağdur ve şikayetçilerle ilgili işlemler de kaza yerinde tamamlanacak. Sağlık durumları elvermeyen şahısların işlemleri sevk edildikleri sağlık kuruluşlarında tamamlanacak. Kolluk kuvvetlerince gerçekleştirilen adli ve idari nitelikteki tebligat işlemleri de ilgili kişilerin ev veya iş yerlerine giderek yapılacak. İhbar ve müracaatın gizlilik veya hassasiyetine göre vatandaşların bulunduğu yerlerde verilen hizmetlerin sivil görevlilerce yürütülmesine özen gösterilecek. Hassas ihbar ve müracaatlarda vatandaşın evine resmi üniformalı polis gitmeyecek.