Madenine ateşler düştü

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Ağustos 2014 Güncelleme 10 Ağustos 2014, 02:11
Madenine ateşler düştü

İÇİNDEKİLER

Paralel yapının finans baronu olan Akın İpek'e ait Koza Grubu, altın için mezarlığı talan etmek suçundan ceza yedi. "Gülen için tüm servetimi feda etmeye hazırım" diyen işadamı Akın İpek'in sahibi olduğu Koza Altın, Gümüşhane'nin Mastra (Demirkaynak) Köyü'ndeki altın madeninde siyanür arıtma barajı inşaatı için geçen yıl iş makineleri ile bir mezarlığı talan etti.

TAZMİNAT CEZASI YOLDA
Kepçelerle girilen mezarlıklardan çıkan kemikler torbalara dolduruldu. Bir çok mezar kayboldu. Olay üzerine köylüler Koza Grubu'na dava açarak suç duyurusunda bulundu. Mahkeme, Koza'nın köylülerin rızası olmadan dozerlerle mezarlığa daldığını ve hukuka aykırı olarak mezarları taşıdığına hükmetti ve Koza'nın Gümüşhane İşletme Müdürü Ahmet Deniz'e "ibadethane ve mezarlıklara zarar verme" suçunu azmettirme nedeniyle 1 yıl hapis cezası verdi.

MEZARLIKTA 200 CESET KAYIP
İyi halden ceza 10 aya indirilirken, hapis de para cezasına çevrildi. Köylülerin izni olmadan mezarlığı Koza'ya kiralayan Köy İhtiyar Heyeti üyeleri de 6'şar ay hapis cezası aldı ancak cezaları ertelendi. Davanın ilk raunt olduğunu belirten köylüler ise şimdi Akın İpek ve Koza şirketi aleyhine manevi tazminat davası açmaya hazırlanıyor. İkinci aşamada da Koza'dan mezarların eski yerlerine taşınması ve "iade-i itibar" istenecek. Köylüler 200 cesedin kayıp olduğunu da belirtti.

Hayrettin BEKTAŞ

Altın yolu