Sanal iz

Ethem Orhan, transseksüel sevgilisi Sevda Başar'ı öldürüp bekçilik yaptığı bağ evinin bahçesine gömdü. Cani adamın, cinayet dakikalarını Facebook'tan bir akrabasına anlattığı ortaya çıktı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Temmuz 2014 Güncelleme 19 Temmuz 2014, 00:00
Sanal iz

İÇİNDEKİLER

Gaziantep'te yaşayan 28 yaşındaki transseksüel Sevda Başar 18 Şubat'ta ortadan kayboldu. Başar'ın cesedi 4 gün sonra sevgilisi Ethem Orhan'ın (32) bekçilik yaptığı bağ evinde bulundu. Kurbanın, av tüfeğiyle vurularak öldürüldüğü belirlendi. Olayla ilgili aranan evli ve 3 çocuk babası Ethem Orhan yurt dışına kaçtı. Ancak vicdan azabına dayanamayan genç adam, bir hafta sonra Türkiye'ye dönüp teslim oldu. Öte yandan ikilinin nişanlandığı, Sevda Başar'ın da facebook'taki sayfasında "İşte gönlümün efendisi, nişanlım Ethem" yazdığı görüldü. Cinayetin ardından LGBT üyeleri yürüyüş yapmış, transseksüel cinayetlerini protesto etmişti.

'DAHA ÖNCE ADI YUSUF'TU'
Ömür boyu hapsi istenen Ethem Orhan hakkında hazırlanan iddianamede, Orhan'ın cinayetten sonra Facebook'ta Ahmet Özhan isimli bir yakını ile mesajlaşarak "Ben bir kadını öldürdüm. Sonra da onu bağevine gömdüm" dediği ortaya çıktı. Başar'ın kız kardeşi Pınar Başar'ın ifadesinde ise, "Sevda cinsiyet değiştirmeden önce ismi Yusuf'tu. Bana olaydan önce Ethem ile evlenme niyetinde olduğunu söyledi. Ancak Ethem Orhan'ın kendisinden sürekli para istediğini söylüyordu" dediği belirtildi.

Adsız GÜNEBAKAN