Baba ve oğulları

Fethullah Gülen, ABD'deki malikanesinden ortalığı karıştırdı. Ancak başaramayınca yapımcılığa kalkıştı. Yönetmen koltuğuna geçip kaos senaryosu yazdı. TAKVİM okurlarının ise ona bir tavsiyesi vardı: Kendi filmini çek hoca! GodFather karakteri de tam sana göre...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Mayıs 2014 Güncelleme 30 Mayıs 2014, 19:30
Baba ve oğulları

İÇİNDEKİLER

Türkiye böyle film görmedi. Fethullah Gülen'in karanlık yüzü, Oscar'lık yapımları bile gölgeledi. Paralel çetesiyle Türkiye'ye yön vermeye kalkan Gülen ve çetesi, her daim "kayıt" dedi. Önce telekulakları ile 7'den 70'e herkesi dinledi.

MARLON BRANDO'YA TAŞ ÇIKARTIR
Beddua edip atağa kalkan hoca, 17 Aralık Operasyonu ile amacına ulaşamayınca bu kez yapımcı olmaya karar verdi. Başbakan Tayyip Erdoğan hakkında film hazırlığına girişti. Kaset şantaj-montaj işleriyle uğraşan müritlerine, "Bana hemen Erdoğan'a benzeyen oyuncu bulun" emrini verdi. Ancak Başbakan, Gülen çetesinin oyununu deşifre etti.

TAKVİM okurları da Gülen'e kendi filmini çekmesini önerdi. TAKVİM okurları, "Asıl Hoca'nın filmini çekmek lazım. Paralel yapının başında mükemmel bir baba karakteri... Vallahi hoca Marlon Brando'ya taş çıkartır. Üstelik cast'ı da bizden! Bu filmde kimler olmaz ki" dedi.
İşte Baba ve oğulları...



SENARYO DEĞİŞİKLİĞİ!
Dinleyen, kayıt ve montaj yapan, bu konuda yeğenlerinden destek alan Fethullah Gülen'in 10 Ağustos hevesi kursağında kaldı. Başbakan Erdoğan Ağrı mitinginde, Pensilvanya'nın 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde kendisiyle ilgili bir film hazırlığında olduğunu açıkladı. Çetenin planı deşifre olunca hemen senaryo değişikliği yapıldı. Gülen'in avukatı Nurullah Albayrak, filmle ilgili bir açıklamade bulundu. Albayrak, böyle bir film projesi olmadığını söyledi.

PROJEYİ YALANLADI
Ardından da şöyle dedi: "Müvekkilim Sayın Fethullah Gülen Hocaefendi ya da sevenleri tarafından Başbakan ya da ailesi hakkında hazırlanan ya da hazırlanması düşünülen bir film projesi olmadığı gibi bu kapsamda bir konuşma da olmamıştır."

YILIN EN İYİ ERKEK OYUNCUSU
Hollywood bile böyle film görmedi. Gülen ve oğullarının oynadığı film, TAKVİM okurları tarafından Oscar'a aday gösterildi. En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'ne ise paralel çetenin savcısı Zekeriya Öz layık görüldü.

YAPIMCI, YÖNETMEN VE SENARİST: FETHULLAH GÜLEN
Oyuncular: Aydın Doğan, Zekeriya Öz, Ali Fuat Yılmazer, Ali Sabancı, Ramazan Akyürek, Burak Akbay, Turgay Ciner, Mustafa Özcan, Mustafa Yeşil, Hakan Şükür, Kemal Kılıçdaroğlu, Mustafa Sarıgül
Görüntü yönetmeni: Samanyolu TV
Müzikler:
Şefkat Tepe