Plastik yalan

Geçen yıl başlayan Gezi Olayları'ndan beri her sokak hareketinde polisin plastik mermi kullandığı yalanı çöktü. Meclise verilen soru önergesi sonunda İçişleri Bakanı Efkan Ala 'Envanterde plasik mermi' yok dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Mayıs 2014 Güncelleme 11 Mayıs 2014, 01:37
Plastik yalan

İÇİNDEKİLER

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, son dönemde baş gösteren sokak olaylarından kullandığı iddia edilen plastik mermilerle ilgili bir soru önergesini meclise sunduktan sonra, çarpıcı bir cevap geldi. Oran, soru önergesinde "Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı envanterinde plastik mermi var mıdır? Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı envanterinde 'yuvarlık uçlu mermi' var mıdır?" diye sordu.

YUVARLAK MERMİ DE YOK
Soru önergelerini yanıtlayan İçişleri Bakanı Ala, "Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü envanterinde önergede adı geçen mühimmat bulunmamaktadır" dedi. Böylelikle yaklaşık bir yıldır devam eden sokak olaylarında emniyet güçlerinin gaz fişeği ve tazyikli su yanında göstericilere karşı plastik mermi kullandığı iddiası da çöktü.

ALGI OPERASYONU
Her sokak olayında provokatif yayın yapan medya organları ve Twitter'da olayları kışkırtmaya çalışan kişiler tarafından "Polis plastik mermilerle ateş ediyor" lafı söylenerek, önemli bir algı operasyonu yapılmıştı.

155 BOŞA ÇALIŞTI
MHP Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman'ın soru önergesine İçişleri Bakanı'nın verdiği yanıt, 155'e yapılan çağrıların tablosunu ortaya koydu. İçişleri Bakanı, 2012-2013 yılları arasında 155 Polis Acil Çağrı hatlarına yapılan 19 milyon 130 bin 195 çağrının tamamının değerlendirmeye alındığını, 8 milyon 286 bin 325 adedinin gerçek olduğunun anlaşıldığını açıkladı. İçişleri Bakanı, Emniyet birimlerine yapılan ihbarlara ilişkin, ilgili mevzuatlar çerçevesinde gerekli adli ve idari işlemlerin derhal başlatıldığını da ifade etti.