Ne dosyaySA

Eski CHP'li Savcı Sayan'dan şok iddia: Sakıp Sabancı ölmeden önce Deniz Baykal'a bir dosya verdi. Ona "Ben Türkiye'deki işadamlarının siyaseti nasıl dizayn ettiklerini gördüm" dedi. Sonra da helallik istedi. Deniz Bey, ülkenin menfaati için o dosyayı açıklamıyor!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Aralık 2013 Güncelleme 04 Aralık 2013, 00:49
Ne dosyaySA

İÇİNDEKİLER

Siyaset ve iş dünyası yine şok bir iddia ile yan yana geldi. Cumhuriyet Halk Partisi Merkez Yürütme Kurulu eski üyesi Savcı Sayan, çok önemli iddialarda bulundu. A Haber'e konuşan Sayan, gündem oluşturacak bir açıklama yaptı. Sayan, merhum işadamı Sakıp Sabancı'nın ölmeden bir iki ay önce CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'a bir dosya verdiğini ve helallik istediğini dile getirdi. Savcı Sayan, şöyle devam etti.

'PR ÇALIŞMASI YAPTILAR'
"Sayın Baykal CHP ile kimlerin uğraştığını biliyor. Sakıp Sabancı ölmeden önce Baykal'a bir dosya veriyor. Sonra Deniz Bey'e 'Ölüm kalım dünyasıdır, ben helallik istiyorum siz bize çok şey söylediniz biz size haksızlık ettik. Sizinle ilgili PR çalışması yapıldı. Ben Türkiye'deki işadamlarının siyasete nasıl bulaştığını, nasıl dizayn ettiklerini, kanalını kurtarmak için binlerce insanın hakkını hukukunu nasıl çiğnediklerini, nasıl yok ettiklerini gördüm. Bundan utandım, sizden özür diliyorum ve helallik istiyorum, bu kirli dosyayı da size veriyorum' diyor. Ama sayın Baykal ülkesinin menfaati gereği bu dosyayı açıklamıyor."

* Sakıp Sabancı, 10 Nisan 2004 yılında hayatını kaybetti. Ölmeden sadece iki yıl önce ise TÜSİAD Başkanı Tuncay Özilhan başkanlığındaki heyetle birlikte CHP Genel Merkezi'ne gitti. Sabancı ve TÜSİAD üyeleri burada Deniz Baykal'ı ziyaret etti. Asansör kapısında Baykal ile karşılaşan Sabancı'dan geriye işte bu kare kaldı!