Maraton salladı

'Yürüyün' uyarılarına rağmen İstanbullu koşunca Boğaz Köprüsü beşik gibi sallandı. Panikleyen bazı vatandaşlar, geri dönmeye kalktı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Kasım 2013 Güncelleme 18 Kasım 2013, 01:05
Maraton salladı

İÇİNDEKİLER

Bu yıl 35'inci kez gerçekleştirilen Vodafone İstanbul Maratonu, pek çok vatandaşın yüreğini ağzına getirdi. Boğaziçi Köprüsü'nde geçtiğimiz yıllardaki maratonlar sırasında yaşanan esneme nedeniyle vatandaşları uyaran yetkililer, "Köprü üzerinde koşmayın, piknik yapmayın ve zıplamayın" şeklinde uyarılarda bulundu.

UYARILAR BOŞA GİTTİ
Koşuya katılan vatandaşlar 3 gruba bölündü. Ancak tüm önlemlere rağmen Boğaziçi Köprüsü yine sallandı. Panik olan bir kadın, "Çok korktum, geri dönüyordum. Sanki deprem oluyormuş gibi sallandı" diyerek korkusunu dile getirdi.

Öte yandan maraton renkli görüntülere de sahne oldu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın start vereceği sırada yaşanan aksilik herkesi güldürdü. Topbaş'ın, yarışı başlatmak için elindeki silah ateş almadı. Platformdaki bir kişinin ağzıyla patlama sesi çıkarması gülüşmelere neden oldu.



RENKLİ GÖRÜNTÜLER
100 ülkeden 20 bine yakın kayıtlı sporcunun yanı sıra 160 bin sporseverin katıldığı maratonda vatandaşlar Boğaziçi Köprüsü'nü yürüyerek geçebilmenin ve doyumsuz İstanbul manzarasının tadını çıkardı. Kimi köprünün üzerinde satranç oynamanın deneyimini yaşarken kimisi doğum günü kutladı. Köprüde seyyar simitçi, sucu ve çaycı dikkat çekti. Adem Tanış adlı bir genç köprü ortasında pankart açarak sevgilisi Esra Gümüş'e evlenme teklif etti.

ELVAN İKİNCİ GELDİ
42.195 metrelik maratonda erkeklerde Kenya asıllı Fransız Abraham Kiprotich, kadınlarda ise Kenyalı Rebessa Kangogo Chesir birinci geldi. Elvan Abeylegesse ikinci, Sultan Haydar üçüncü olarak kürsüde yer aldı. Birinciler 50'şer bin dolar para ödülünün sahibi olurken, toplamda 1 milyon dolar ödül dağıtıldı.

İNTİHARDAN VAZGEÇİRME TİMİ
Boğaziçi Köprüsü'ndeki polis noktasında görev yapan memurlar adeta 'intihardan vazgeçirme timi' gibi çalışıyor. Önceki gece taksiyle köprüye gelen ve intihara kalkışan vatandaşı da polisler güçlükle ikna etti. Boğazına bıçak dayayıp taksiciye ikna ettikten sonra parmaklıklara koşan vatandaşı ölümden döndüren polisler, o gün 3 kişinin daha bu şekilde intihara kalkıştığını anlattı.