Tosun Paşalar

Kurban pazarının gözdeleri 1.5 tonluk tosunlar Kabadayı, Şampiyon ve Kral oldu... 50 bin liralık çift Kerem ile Aslı'nın hediyesi ise son model araba

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Ekim 2013 Güncelleme 07 Ekim 2013, 01:37
Tosun Paşalar

İÇİNDEKİLER

Kurban Bayramı'nda son bir haftaya girilirken, hayvan pazarları hafta sonu boyunca doldu taştı. Satıcılar gelenin çok olduğunu söylerken alıcının ise az olduğundan yakındı. Vatandaş ise fiyatları pahalı buldu. Küçükbaş hayvanlar 500 liradan bin liraya kadar değişirken, büyükbaşlar da 2 bin 500 liradan başlayarak astronomik rakamlara ulaştı.

GELEN ÇOK ALAN YOK
Türkiye çapında fiyat şampiyonu ise Samsunlu tosun Kabadayı oldu. 1.5 ton ağırlıktaki Kabadayı için sahibi 40 bin TL para isterken, Çorum'dan aynı ağırlıktaki Şampiyon isimli dana 35 bin liralık fiyatıyla Kabadayı'ya rakip oldu. Bu iki tosuna son rakip İzmir'den çıktı. Muşlu bir satıcının getirdiği Kral isimli tosun 1.5 ton ağırlığıyla Kabadayı ve Şampiyon'dan geri kalmazken, fiyatı ile hayvan pazarına büyük rekabet getirdi. Sahibi Kral için 17 bin TL isteyince vatandaşın yüzü güldü. Böylelikle tosunlar savaşının en pahalı hayvanı Kabadayı olurken, Kral da en ekonomik tosun olmayı başardı. Samsun'da bir satıcı ise 50 bin liraya satışa sunduğu 1 ton ağırlığındaki Kerem ve 800 kilo ağırlığındaki Aslı ismindeki 2 büyükbaş hayvanı alana 30 bin liralık Volkswagen Passat marka araba hediye edeceğini söyleyerek hayvan pazarına bambaşka bir boyut getirdi.