Dikkat beyaz!

Ekim ayı, soğuk şaka yaptı. Bolu'da kar kalınlığı 20, Ayder'de ise 40 santimetreye ulaştı. Sürücüler zor anlar yaşadı. Vatandaşlar ise kartopu oynayarak kışa 'Merhaba' dedi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Ekim 2013 Güncelleme 05 Ekim 2013, 01:28
Dikkat beyaz!

İÇİNDEKİLER

Kış erken geldi. Türkiye, Ekim ayının başında beyaz gelinciğe büründü. Geçtiğimiz Salı gününden itibaren hava sıcaklığı tam 14 derece birden düştü. Soğuk havaya bağlı olarak kar yüzünü gösterdi. Bolu Dağı'na düşen kar kalınlığı 20 santimetre olarak ölçüldü. Kar yağışı, TEM ve D-100 karayollarında ulaşımı olumsuz etkiledi. Ekipler trafiğin aksamaması için yoğun çaba harcadı. Yetkililer, sürücüleri kar lastiği kullanmaları konusunda uyardı.

SICAKLIK -6 DERECE
Bolu'nun doğa harikası Abant'ta ise kar kalınlığı 15 santime ulaştı. Vatandaşlar, beyaza bürünen Abant'ın keyfini çıkardı. Türkiye'nin önemli kış turizmi merkezlerinden Uludağ'da ise kar kalınlığı 10 santime ulaştı. Hava sıcaklığı ise eksi 6 derece olarak ölçüldü. Bunun yanında Erzurum, Ardahan, Kars ve Trabzon'un yüksek kesimlerinde de kar etkili oldu.

METEOROLOJİ UYARDI
Rize'nin turistik merkezlerinden Ayder Yaylası'ndaki 40 cm'lik kar, bölge sakinlerini sevindirdi. Çocuklar kar topu oynayarak kışa "Merhaba" dedi. Sıcaklık Ardahan'da 0, Trabzon'da 2, Kars'ta ise 4 dereceye kadar düştü. Meteoroloji ise uyardı: Soğuk ve yağışlı hava Pazar gününe kadar sürecek. Hafta başıdan itibaren hava sıcaklığı 3-4 derece artacak.

BAYRAM HAVASI
Kurban Bayramı'nda hava sıcaklığı mevsim normallerinde olacak. Arife günü yani 14 Ekim ve 4 günlük bayram boyunca tüm yurtta hava az bulutlu ve açık olacak. Doğu Karadeniz bölgesinde ise yer yer yağış geçişleri görülecek. Sıcaklık ise mevsim normallerinde olacak.