İskelekondu

Sabancılar, Bebek'teki iskele için çıkıntı yaptırıp yerleri fayansla kaplattı. Kamu alanına özel mülk gibi masa, sandalye ve dolap bile yerleştirildi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Eylül 2013 Güncelleme 10 Eylül 2013, 00:38
İskelekondu

İÇİNDEKİLER

Bebek'te Ali ve Ömer Sabancı'nın teknelerini bağladığı ve semt sakinlerinin kaçak olduğunu iddia ettiği iskele haberi büyük ses getirdi. TAKVİM'in 'Kaçak(SA)' haberinden sonra, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na bağlı Boğaziçi İmar Müdürlüğü, 5 kişilik özel bir ekip göndererek iskelede incelemelerde bulundu.

KAPTAN BİLE YOK
Ekipler, kaçak olduğu iddia edilen iskelede inceleme yaparken, Ali ve Ömer Sabancı'nın teknesinde kaptan dahil hiç kimsenin olmamasından dolayı, zabıt tutarak, fotoğraf ve video çekerek ayrıldılar. Boğaziçi İmar Müdürlüğü ekiplerinin yaptıkları inceleme sonucunda, Bebek Kahvesi'nin hemen önünde bulunan iskelenin yapımı sırasında, iki büyük çatlak oluştuğu da tespit edildi. Büyükşehir Belediye ekipleri, iskelenin hemen yanında ve arkasında oluşan iki çatlağın neden meydana geldiğinin tespiti için, konuyu belediyenin teknik ekibine rapor vereceklerini belirtti. Öte yandan Bebek sakinleri, iskele çevresini peyzaj ağaçları ile kapatarak, kendilerine "Özel Mülkiyet" haline getiren Ali ve Ömer Sabancı'nın çevre kirliliğine de neden olduğunu öne sürdü.

ÖZELLEŞTİRDİLER
Takvim Haber Müdürü Mevlüt Yüksel, Ali ve Ömer Sabancı'ya ait iskeleye girerek incelemelerde bulundu. Yüksel'in incelemesinde de, kaçak yapılan iskelenin üzerinin fayansla kaplandığı ve kaptan ile çalışanların oturması için masa, sandalye ve dolap konulduğu ve mekanın tam bir özel mülkiyet haline getirildiği dikkatleri çekti.



SABANCILAR'A ÖZEL DİNLENME ALANI
Sabancılar, iskelenin önündeki kamu alanını saksı ağaçlarla çevreledi. Yerleri fayans yaptırıp masa, sandalye ve dolap koyarak halka açık alanı adeta özelleştirdi.