Rötar isyanı

Antalya'dan Frankfurt'a gidecek SunExpress uçağında isyan çıktı. Uçağın 6 saat rötar yapması üzerine öfkeden çılgına dönen yolcular önlerine kim gelirse saldırdı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Ağustos 2013 Güncelleme 18 Ağustos 2013, 03:05
Rötar isyanı

İÇİNDEKİLER

Uçak yolculuklarında sık rastlanan rötarları, yolcular bu kez affetmedi. SunExpress'in Antalya'dan Frankfurt'a gidecek olan uçağı 6 saat rötar yapınca yolcular ayaklandı. Personele tekme tokat saldıran yolcular, havaalanında büyük kargaşaya neden oldu. Herkesi hayrete düşüren olay önceki akşam yaşandı. Frankfut-Han'a gidecek olan XQ544 sefer sayılı SunExpress uçağına Antalya'da uçuş için start verileceği sırada iki kez erteleme geldi. Her seferinde uçaktan indirilen yolculardan biri, Boeing 737-800'in altında su birikintisi gördü.

YOLCULAR GÖREVLİLERE DİRENDİ
Durum görevlilere bildirildi ancak yolcular arasında endişe arttı. Bir süre sonra motorların kontrol edildiği belirtilerek, uçağa binilmesi istendi. Uçağa binmemekte direnen yolcularla aprondaki görevliler arasında yumruklaşmaya varan kavgalar yaşandı. Yolcuların, "Biz bu uçakla uçmak istemiyor, yeni uçak isteriz" diye bağırması üzerine ortalık iyice karıştı. İsyan sonuç verdi ve yolcular 6 saat sonra gelen başka bir uçakla Almanya'ya uçtu. Yolcuların çektiği görüntüler, Alman medyasında geniş yankı uyandırdı.