Kimyasal hadım

Çocuklara tacizde bulunanların cinsel faaliyetleri sıfırlanacak. Yeni yasa ile 'kimyasal ilaçla tedavi' cezası alan tecavüzcüler cinsel istek duymayacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Ağustos 2013 Güncelleme 02 Ağustos 2013, 00:45
Kimyasal hadım

İÇİNDEKİLER

Hükümet,çocuklara yönelik cinsel taciz ve cinsel saldırı suçlarına ilişkin yasa paketine, kamuoyunda 'hadım' olarak adlandırılan 'kimyasal ilaçla tedavi' cezasını koyma kararı aldı. Düzenlemeye göre, çocuklara cinsel eğilimde bulunma rahatsızlığı anlamına gelen 'pedofili hastası' olduğu kesinleşen suçluların kimyasal ilaçla testosteron hormonları işlevsiz hale getirilecek. Bu işlem ile kişinin hem cinsel isteği hem de cinsel faaliyetleri ilaçla ortadan kaldırılacak. Kimyasal ilaçla testosteron hormonlarının azaltılması tedavisi sadece pedofili hastası olduğu kesinleşen kişilere uygulanacak. Bu kişiler ilaveten, zorunlu psikolojik tedavi de görecek.

KADEMELİ VERİLECEK
Ayrıca suçlunun mağdur ettiği çocuğa ve ailesine yaklaşmaması tedbirleri de gündeme gelecek. Kısırlaştırma cezası kademeli gerçekleşecek. Yani, kişiye kademeli ilaç verilerek, cinsel performansı belli bir süreliğine kaybolacak. Sağlığına kavuştuğu kanaatine varılan pedofili hastası, ilacın kesilmesi ile eski cinsel performansına kavuşabilecek.

DÜNYADA 2 AYRI MODEL UYGULANIYOR
Çocuk tecavüzcülerinin tecrit edilmesinde 'cerrahi' ve 'kimyasal' kastrasyon yöntemi uygulanıyor. Çek Cumhuriyeti'nde suçlunun testisleri çıkarılıyor. Türkiye'de başlatılacak ve ABD'de uygulanan kimyasal yöntemde suçluya ilaç verilip hormonları durduruluyor.


Burcu ÇALIK