O polisler açığa alındı

İzmir'de genç kızı saçından tutup sürükleyen polislerle ilgili beklenen karar çıktı. Pasif göreve çekilen o polisler, dün açığa alındı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Haziran 2013 Güncelleme 13 Haziran 2013, 01:40
O polisler açığa alındı

İÇİNDEKİLER

İzmir'deki Gezi Parkı eylemleri sırasında Kordon'da deniz kenarında oturan gençleri coplayıp, bir genç kızın saçını çeken 3 çevik kuvvet polisi açığa alındı. Önceki Pazar günü Gündoğdu Meydanı'nda polisler, Gezi Parkı olaylarını protesto edenlere müdahale etti. Polis, biber gazı ve cop kullanırken, gruptan da polise taş atıldı. Ekipler, meydandaki kalabalığı dağıttı. Bu sırada Kondon'da oturan ve eylemle ilgileri olmadığı öne sürülen birkaç genç de polislerce coplandı.

SOPA'DAN SES YOK
Üç polis buradaki gençleri coplarken biri de genç kızın saçını çekti. Bu görüntüler Türkiye genelinde büyük tepkiye neden oldu. İçişleri Bakanlığı'nın görevlendirdiği müfettişler söz konusu üç polisi kask numaralarından belirleyip soruşturma açtı. Müfettişlerin önce pasif göreve çektiği üç polis dün açığa alındı. Sopalarla eylemcileri döven sivil polislerle ilgili ise herhangi bir karar çıkmadı.

* * *
KUĞULU'YA TAHLİYE
Ankara polisi, Gezi Parkı eylemine destek vermek için Kuğulu Park'ta toplananlara, "Çadırları kaldırın" dedi. Olay yerine giden CHP'li Aylin Nazlıaka, eylemcilere müdahale edilmemesi konusunda polisleri uyardı. Ekipler parktaki çadır, flama ve battaniye gibi tüm malzemeleri topladı. Eylemcilerin parktaki gergin bekleyişi ise sürüyor.

* * *
TAKSİM İLKYARDIM
TAKSİM'de Gezi Parkı eymenin 16. gününde dünyaya insanlık dersi verildi. Zaman zaman göstericilerle karşı karşıya gelen polislerden birinin üzerine, inşaat panosu düştü. Başından yaralanan polis yere yığıldı. Eylemciler, Gezi Parkı'nda oluşturdukları revirden doktor ve sedye istedi.

ÖRNEK DAVRANIŞ
Polisler önce eylemcilerin yardımını kabul etmek istemedi. Fakat ambulansın geç gelmesi nedeniyle, gönüllü doktorun müdahalesine izin verdi. Polise ilk müdahale gönüllü doktor tarafından yapıldı. Gezi Parkı'nda kullanılan bir sedyeye yatırılan polis, eylemciler ve meslektaşları tarafından ambulansa taşındı. Yaralı polis, hastaneye kaldırıldı.

* * *
FİŞLEME İDDİASI
Polisle eylemciler arasında yaşanan çatışmalarda polislerin fişlendiği öne sürüldü. Bazı eylemciler, çeşitli kayıt cihazlarıyla yaşanan olayları kaydetti. Çevik kuvvet polisinin kasklarında yazılı olan ekip numaralarının fotoğraflarını çekti. Bu durum, alanda görevli Foto Film Şube Müdürlüğü ekiplerinin kameralarına yansıdı. Polis, bu eylemcilerin kimliklerini tespit etmek için çalışma başlattı.

* * *
O KADIN ARANIYOR
Taksim'de sapanla polise demir bilye atarken objektiflere takılan beyaz saçlı kadının Emine Cansever olduğunu belirledi. Polis kayıtlarında DHKP-C sempatizanı olarak geçtiği iddia edilen yaşlı kadın her yerde aranıyor.

* * *
EYLEME RÖVEŞATA
İstanbul' da Gezi Parkı'ndaki eylemin 16. gününde renkli görüntüler oluştu. Önceki gece meydan marjinal gruplardan arındırıldı. Taksim trafiğe açıldı. Yakılan araçlar kaldırıldı. Metro İstasyonu'ndaki yazılar silindi. Olaylar nedeniyle kapalı olan bazı iş yerleri ise açıldı. AKM ve Atatürk Anıtı çevresinde nöbet tutan polisler ise top oynadı. Röveşata bile yaptı. Gezi eylemcileri ise maçı seyretti.

* * *
2 KANADALI GÖZALTINDA

Kanada televizyonu CBC, İstanbul'daki olayları takip eden muhabirleri Sasa Petricic ve Derek Stoffel'in gözaltına alındığını duyurdu. Polise saldıran gurubun içinde bulunan iki muhabirin ifadelerinin alınması için Güvenlik Şube Amirliği'ne götürüldüğü öğrenildi.

* * *
BEYİN ÖLÜMÜ GERÇEKLEŞTİ
Ankara'da Gezi Parkı eyleminde başına aldığı kurşunla ağır yaralanan Mehmet Ethem Sarısülük'ün (26) beyin ölümünün gerçekleştiği açıklandı. Doktorlar Sarısülük'ün kalp atışlarının hala devam ettiğini ve bunun 48 saat sürebileceğini ifade etti.

* * *
KESER'İN ASKERLERİ
Protesto gösterilerine zeki sloganlar damga vurdu. En ilgi çeken slogan ise "Mustafa Keser'in askerleriyiz" oldu. Gözler ise slogana ilham veren ünlü türkücüye çevrildi. Keser, "İnançlı olduğum ve gazino işlettiğim için benim adımı kullanmışlardır" dedi.