VIP fuhuşa 38 yıl

Beş yıldızlı oteller haricinde müşteri kabul etmeyen ve kadınları saati 250 liradan fuhuş için pazarlayan 'vip fuhuş' şebekesinin elebaşısı Oya A., 38 yıl hapıs cezasına mahkum oldu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Haziran 2013 Güncelleme 11 Haziran 2013, 00:00
VIP fuhuşa 38 yıl

İÇİNDEKİLER

Adana polisi, 2011 yılında Gürcistan'dan gelip, bir Türk'le evlenen Oya A.'nın yurt dışından turist vizesiyle getirdiği kadınları zengin müşterilere pazarladığını tespit etti. Ayrıca, fuhuş için 5 yıldızlı lüks otellerin tercih edildiği, kadınların saati 250, geceliği 500 liraya, uzak illere ise uçakla ulaşım şartıyla bin liraya pazarlandığı belirlendi. Çete üyelerinin telefon dinlemesinde ise, "Gelirken manavdan iyisinden karpuz al. Kızlara meyve- sebze ikram et" diyerek fuhuş batağına çekilen kadınlara uyuşturucu verildiği de ortaya çıktı. Polisin yaptığı operasyonda aralarında veteriner, güzel sanatlar fakültesi öğrencisi, araştırma görevlisinin de bulunduğu Gürcistanlı 6 kadın kurtarıldı.

ÇETEYE CEZA YAĞDI
7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada suçlamaları kabul etmediğini söyleyen 42 yaşındaki Oya A., "Onlar arkadaşım" dedi. Şebeke elebaşısı Oya A., "Fuhşa teşvik veya aracılık etmek, suç işlemek amacıyla örgüt kurma, yağma, uyuşturucu madde ticareti yapma" suçlarından 38 yıl hapse mahkum oldu. 5'i tutuklu 9 sanık ise "Fuhşa aracılık etme, suç örgütüne üye olma" suçlarından 10 aydan 25 yıla kadar değişen hapis cezalarına çarptırıldı.

Nazan ERDEM