Seferberlik

Küçük Semra'yı hayatta tutabilmek için herkes seferber oldu. Ambulans havalandı, doktorlar hazırlandı ve Semra'nın kalbi durmadan hayata döndürüldü

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Mart 2013 Güncelleme 05 Mart 2013, 00:00
Seferberlik

İÇİNDEKİLER

Adıyaman'ın bir köyünde yaşayan Ayfer (27) ile Abdurrahman Doğan (30) çiftinin ikinci çocukları Semra, 5 aylıkken rahatsızlandı. Hastaneye götürülen küçük çocuğun iki kez duran kalbi tekrar çalıştırıldı. Solunum cihazına bağlandıktan sonra Şanlıurfa'da bir hastaneye sevk edilen Semra'nın vücuduna yeteri kadar kan pompalanmadığı için solunum sıkıntısı çektiği tespit edildi.

ZAMANLA YARIŞILDI
Yorgun düşen kalbi küçücük bedenini taşımakta zorlanan Semra için her saniye aleyhine işlemeye başladı. Komaya giren ve ölümü beklenen küçük çocuğun kalbinin durmaması için adeta zamanla yarışıldı. Ambulans uçakla Konya'ya götürülen küçük Semra, Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Zaman kaybetmeden Semra'nın kalbindeki ana atar damar ile akciğere giden ana damar arasındaki açıklık kapatıldı. Ana damardaki darlık giderilirken, akciğerindeki hava kesecikleri de tedavi edildi. Solunum cihazından çıkarılan ve hayati tehlikeyi atlatan Semra'nın hasta olan kalbi, artık daha sağlıklı atıyor.