Hayatları çal'an dere

7 aylık bebeğini bezle sırtına bağlayıp evlerine eşya taşırken, üstünden geçtiği ahşap köprüde dengesini kaybeden anne, Çal Deresi'nin azgın sularına kapıldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Aralık 2012 Güncelleme 21 Aralık 2012, 00:00
Hayatları çal’an dere

İÇİNDEKİLER

Muğla Dalaman'a bağlı Gürleyik Köyü'nde 'Akmayası çaylar' türküsünü yeniden ağıtlara döken bir dram yaşandı. Fethiye'ye bağlı Üzümlü Köyü'nde yaşayan Mehmet Şahin, Dalaman'ın Gürleyik Köyü'nde bir ev ve alabalık çiftliği kiraladı. Eşyalarını bir araca yükleyen aile Gürleyik Köyü'ne geldi. Burada tahta köprü kenarına konulan eşyaları karşıya geçirmek için eşine yardım eden 37 yaşındaki Bircan Şahin, 7 aylık bebeği Ceylin'i sırtına bezle bağlayıp eve eşya taşımaya başladı. Çal Deresi'ndeki ahşap köprünün üstünden geçerken Bircan Şahin eşinin gözü önünde, dengesini kaybedip yağmur nedeniyle debisi yüklesen derenin azgın sularına düştü. Bağırıp komşularından yardım isteyen Mehmet Şahin, dereye inip eşi ve çocuğunu aramaya başladı. Ceylin'in cesedi 300 metre, annesinin cesedine ise 5 kilometre uzaklıkta bulundu. Baba Şahin geride kalan 4 çocuğıuna sarılarak uzun süre gözyaşı döktü.

ACI KADER
Bu arada Mehmet Şahin'in babası Hüseyin Şahin'in de 70'li yıllarda aynı acıyı yaşadığı öğrenildi. Hüseyin Şahin'in 70'li yıllarda Günlükbaşı deresinden kamyonla geçerken sel geldiği ve eşi Yüksel Şahin ile ilk çocuğunu sel sularında kaybettiği öğrenildi.