Yüz görümü

Ömer Özkan, glecek ay ABD'de düzenlenecek olan dünyanın en büyük transplantasyon kongresine davet edildi. Ünlü doktor Chicago'da tüm dünyaya Uğur Acar ve Turan Çolak'ı tanıtacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Eylül 2012 Güncelleme 16 Eylül 2012, 00:00
Yüz görümü

İÇİNDEKİLER

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı üyes Prof. Dr. Özkan, Kasım ayında Şikago'da yapılacak Dünya Transplantasyon Kongresi'ne gidiyor. Türkiye'nin ilk yüz naklini ve dünyanın ilk kadavradan rahim naklini yapan Özkan, dünyanın en iyi estetik cerrahlarının buluştuğu Dünya Transplantasyon Kongresi'nin de gözdesi olacak. Yaptığı yüz nakli tüm dünya tarafından çok beğenilen ve en güzel yüz seçilen Özkan, hem ilk nakli Uğur Acar'ı hem de göz kapaklarından saç derisine kadar her şeyin nakledildiği tüm yüz nakli olan Turan Çolak'ı dünyaya tanıtacak. Özkan, Acar ve Çolak'ın ameliyat teknikleri ile ameliyat sonrası sürecini detaylarıyla anlatacak. Dünya doktorlarının özellikle Çolak'ı çok merak ettiği biliniyor.

BAŞKASI ÇAĞRILMADI
Bu arada Özkan, kongrede sunum yapacak olan tek Türk hekim oldu. Türkiye'de Özkan dışında Doç. Dr. Serdar Nasır ile Doç. Dr. Selahattin Özmen tarafından da yüz nakilleri yapılmış olmasına rağmen bu isimlerin kongreye davet edilmemesi dikkat çekti.

YÜZ AKI DÜNYA SAHNESİNDE

Ömer Özkan kariyerinde bir çok nakle imza atarken Türkiye onu Uğur Acar'a yaptığı ilk yüz nakli ile tanıdı. Özkan aynı azamanda Atilla Kavdır'a da çift kol nakli yaptı. Özkan bu nakli dünyada başaran ilk hekim oldu ama Kavdır taburcu edildikten sonra kaptığı bir enfeksiyon sonucu yaşamını yitirdi. Ünlü doktorun Turan Çolak'a yaptığı tam yüz nakli ise tüm dünyadaki en başarılı yüz nakli olarak biliniyor.

EN MERAK EDİLEN HASTA
Ömer
Özkan'ın dünyada ilk kez kadavaradan rahim naklettiği Derya Sert, ünlü doktorun en merak edilen hastası olarak tanınıyor. Naklin ardından bir yıllık süre boyunca düzenli olarak adet görmeyi başaran genç kadın bu ay içinde aşılanmaya başlancak. Sert hamile kalırsa, Özkan'ın Nobel ödülü alması bekleniyor.