Tavuk yememeli

Erkeklerin 'kızsal' sorunu kümese sıçradı. Murat Boz'la gündem olan sarkık göğüslerin bir nedeni de 'KADINLIK HORMONU VERİLMİŞ' tavuklardı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Ağustos 2012 Güncelleme 06 Ağustos 2012, 01:53
Tavuk yememeli

İÇİNDEKİLER

Sahillerin ikoncanları, evrim geçirdi! Bikinili sosyetikler, memeli erkeklerle yer değiştirdi! TAKVİM'in Murat Boz fotoğrafı ise gündemi alt üst etti! Sarkık göğüslü Boz, vatandaşın bakış açısını etkiledi. "Meme" kelimesi tombul tombul türkülerden çıkıp, erkeklerin gündem maddesi haline geldi.

DOĞAL OLMAYAN HAYAT
Erkek literatüründe "göğüs kasından" ibaret olan iri göğsün nedeni ise doğal olmayan hayatın ta kendisiydi! Uzmanlar, bol hormonla yetiştirilen tavukların son yıllarda büyük sağlık sorunlarına yol açtığını belirtti. Hızlı büyümesi için tavuklara enjekte edilen kadınlık hormonu östrojenin özellikle erkeklerde inanılmaz değişimlere neden olduğu kaydedildi. İşte tavuğun hormonsal marifetleri:

Prof. Dr. Turgut GÖKSOY:
Hormonlu beslenme her sektörde var. Ancak tavukta daha fazla. Yemlere, büyüme ve östrojen yani kadınlık hormonu katılıyor. Böylece tavukların hızlı gelişimi sağlanıyor. Bu tür gıdaları yiyen erkeklerde ise büyük göğüs sorunu ortaya çıkıyor. Sağlık Bakanlığı, tavuk sektörüne de el atmalı.

Prof. Dr. Rasim KÜÇÜKUSTA
Etiyle sütüyle soframıza giren tüm hayvanlara, büyüme hormonu veriliyor. Bu da erkeklerde ve kadınlarda yan etkilere yol açıyor. İşte bu nedenle kızlar ve erkeklerde erken ergenlik başgösteriyor. Hormonlu beslenme erkeklerde ise kendini büyük göğüs ve kiloyla belli ediyor.

Prof. Dr. Ahmet AYDIN
Jinekomasti yani erkeklerde büyük göğsü sadece tavuklarla sınırlamamak gerekiyor. Çünkü sebze ve meyvelerde de bu tür ilaçlar kullanılıyor. Özellikle tarım ve böcek ilaçlarında, östrojen yani kadınlık hormonu var. Son yıllarda meme kanserinde de bir patlama yaşanıyor.

Prof. Dr. Oğuz ÇETİNKALE
Jinekomastiye sadece tavuk eti yol açmıyor. Çünkü jinekomastiyi diğer hormon içeren yiyecekler de tetikliyebilir. Jinekomasti daha çok erişkinlik çağındaki erkeklerde ortaya çıkıyor. Bir de vücut geliştirme sporu yapanların kullandığı bazı ilaçlar erkeklerde büyük göğüse yol açıyor.

NASIL ANLARIZ?

Prof. Dr. Yasemin BEYHAN
Tavuklarda kullanılan hormon miktarı araştırılmalı. Hormonlu tavuğu tüketici ya da bir başkası bakmakla anlayamaz. Hormonsuz ve taze tavuğun rengi, solmamıştır. Derisi diridir. Kokusu yoktur. Ayrıca el ile tavuğun herhangi bir yerine bastırdığınızda, eti elastikidir ve bastırılan yer hemen geri gelir. Yine tavuğun göğüs ucundaki kıkırdak kemiği geriye itildiğinde hemen kırılıyorsa, o tavuk taze tavuktur.

MEVLÜT YÜKSEL