Emanetimizsin

Samsun'daki sel 10 canı aldı, Dağlıca şehidinin 9 aylık oğlu Selçuk ise ölüme ikinci kez çalım attı. 400 kilo doğan Selçuk babası gibi bir kahramandı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Temmuz 2012 Güncelleme 06 Temmuz 2012, 00:50
Emanetimizsin

İÇİNDEKİLER

Karadeniz'i sel aldı. Samsun Canik'te nehir yatağına yapılan TOKİ konutlarını su bastı. 10 kişinin öldüğü felaket, Dağlıca'daki Yeşiltaş Karakolu'nda şehit olan er Umut Bulut'un da kapısını çaldı.

'BEN DE ÖLÜRÜM'
Bulut'un 9 aylık oğlu Selçuk, son anda felaketten kurtarıldı. Mucize bebeğin hikayesi ise kahramanlıktı. Zira 400 gram doğan ve hayata tutunan Selçuk, ölüme ikinci kez çalım atmıştı. Şehit eşi Özlem Bulut ise sel gecesini şöyle anlattı: "Oğlumu oturma odasına yatırdım. Ama bir anda sular altında kaldık. Oğlum suların ortasında çırpınıyordu. Kayınpederimle yavrumu kurtardık. O da ölse yaşayamazdım."

SEL GİTTİ KUMU KALDI
Samsun'da yaşanan ve 10 kişinin öldüğü sel felaketinin ardından ortalık adeta savaş alanına döndü. Balçık temizleme ve hasar tespit çalışması başlatılırken, kayıp sayısı 2'ye yükseldi. Bu arada sağanak yağış Sinop'ta heyelana yol açtı.

HATASI OLANA CEZA
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, dün Samsun'a gitti. Felaket bölgesinde incelemelerde bulunan Bakan Bayraktar, "Yitirdiğimiz canların sorumluluğu bizimdir. Ve bir hatası olan varsa, başta ben olmak üzere cezasını çekmelidir" dedi.

'GİDEMEDİM YETİŞEMEDİM'
Sel en çok Selma Baş'ı yaktı. Çünkü TOKİ konutlarında kapıcı olan Baş'ın 2 oğlu selde boğuldu. Dün yavrularını toprağa veren acılı kadın, "Yavrularımı kurtaramadım. Büyük ihmal var" diye gözyaşı döktü.



Murat ALHAN