6 saatlik müdafaa

PKK'lı hainlerle 6 saat çatışan kahraman er Ömür Arslan, "Karakolu ele geçirmek için gelmişler. Ama kurşunu yiyince korkak tavuk gibi kaçtılar" dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Haziran 2012 Güncelleme 24 Haziran 2012, 00:00
6 saatlik müdafaa

İÇİNDEKİLER

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Yeşiltaş Karakolu'na PKK'lı hainlerin yaptığı saldırıda kahramanca çatışan Piyade Er Ömür Arslan, baba ocağına döndü. 8 askerin şehit olduğu çatışmada yaralanan 16 askerin arasında bulunan Ömür Arslan, GATA'daki tedavisinin ardından memleketi Trabzon'a gelir gelmez şehit arkadaşı Ali Yasin Erosmanoğlu'nun mezarını ziyaret etti. Arslan, daha sonra evine giderek ailesi ve yakınlarıyla kucaklaştı. Hain saldırıda teröristlerle kahramanca çatışan Ömür Arslan, o geceyi şöyle anlattı: "Gece saat 03.30 gibi taciz ateşi başladı. Birkaç arkadaş izinliydik. Silah sesine yatağımızdan fırlayıp hemen mevzilere geçtik. Her taraftan roketler gelmeye başladı. Sabah 09.30'a kadar çarpıştık. Mermiler sağımdan solumdan geçiyordu. Ben kana dayanamam. Ama nasıl olduysa bir güç geldi. Kahramanca savaştık. Hepsini püskürttük. Korkak tavuk gibi kaçtılar. Ellerinde sözde bayrakları vardı. Sağ ele geçirilen bir terörist, "Amacımız Yeşiltaş'ı ele geçirmekti" dedi. Benim 8 arkadaşım şehit oldu ama, onlar daha fazla kayıp verdi."

BÖLGE SORUMLUSU HAİN ELDE
Çatışma sonrası yapılan operasyonlarda, PKK'nın üst düzey görevlisi yaralı olarak yakalandı. Adı açıklanmayan hainin, Hakkari Yüksekova bölge sorumlusu olduğu belirtildi. Kıskaç operasyonda, bir PKK'lı da ölü ele geçirildi. Hakkari Valiliği, bölgedeki aralamalarda roket ve otomatik silahların bulunduğunu açıkladı.

YAZI TELSİZİ ELE GEÇİRİLDİ
Bu arada öldürülen PKK'nın tabur sorumlusunun üzerinden, "güvenlikli telsiz" çıktı. PKK'nın, telsiz konuşmalarını güvenlik güçlerinin çözmesi üzerine tedbir aldığı belirlendi. Hainin üzerinden çıkan telsizin, konuşma yerine yazılarak iletişim sağlanan gelişmiş bir cihaz olduğu görüldü.

* Karakolu canları pahasına savunduklarını anlatan Ömür Arslan, "Kandan korkardım.Ama, o an öyle bir güç geldi ki, gözüm hiç bir şeyi görmedi" dedi.

HEMŞEHRİSİ ŞEHİT DÜŞTÜ
Aynı çatışmada, Trabzonlu Ali Yasin Erosmanoğlu şehit düştü. Arslan, ilk olarak şehit arkadaşının mezarını ziyaret etti.

GAZİ BABASININ İSYANI!
Trabzon'da bir sitede kalorifercilik yapan ve 600 lira maaşla ailesini geçindirmeye çalışan baba Ali Arslan'ın, Ankara'da tedavi gören gazi oğlunun yanına, yöneticiden borç alarak gidebildiği öğrenildi. Baba Arslan, "Hiç bir yetkili, yardım etmedi" diyerek üzüntüsünü dile getirdi.


Özgür CEBE