Öğretmen dağa çıkmaya teşvik etti

Giriş Tarihi 30 Eylül 2011, 00:00 Güncelleme 30 Eylül 2011, 23:32
Öğretmen dağa çıkmaya teşvik etti

İÇİNDEKİLER

Şanlıurfa'da terör örgütü propagandası yapmakla suçlanan öğretmenlerin de aralarında bulunduğu 7 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Öğretmenlerin öğrencileri dağa çıkma konusunda teşvik ettiği iddia ediliyor.

Şanlıurfa'da geçtiğimiz günlerde polisin düzenlediği operasyonla gözaltına alınan 18 kişi sabah saatlerinde adliyeye çıkarıldı. Adliyede saat 07.00'de başlayan soruşturma akşam 21.30'da tamamlandı. Hakim karşısına çıkan 18 şüpheliden 11'i tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken Şanlıurfa Eğitim Sen Şube Başkanı Halit Ş., İnsan Hakları Derneği (İHD) Başkanı Cemal B. ve öğretmenlerin aralarında bulunduğu 7 kişi 'terör örgütü propagandası yapmak, terör örgütüne eleman kazandırmak ve PKK terör örgütü faaliyetlerine katılmak' suçlarından tutuklandı.
Hakim karşısına çıkan şüphelilerin, dağa çıkmaya meyilli öğrencileri belirlediği ve dağa çıkmaya teşvik ettikleri iddia ediliyor. Öğrencilerin yanı sıra öğretmenlerin de örgüt faaliyetlerine katılmasını teşvik ettikleri ileri sürülüyor.

Bu arada zanlılar, sabah saatlerine adliyeye çıkacakları sırada hastanede sağlık kontrolünden geçmeyi reddettikleri öğrenildi.

12 Haziran seçimleri sırasında sahte oy pusulası dağıttığı gerekçesi ile gözaltına alınan KÜRDİ-DER şube başkanı tutuklanarak cezaevine konulmuş, ardından savcılığın talimatı doğrultusunda evinde ve dernekte arama yapılmıştı. Arama sırasında ele geçirilen kasette çoğunluğu öğretmenlerden oluşan 18 kişinin terör örgütünün eylemlerine katıldığı tespit edilmişti. Kasette, Suruç'ta kurulan 'Demokratik Çözüm Çadırında' örgüt propagandası yaptığı belirlenen 18 şüpheliye operasyon yapılıp gözaltına alınmışlardı.

STK'DA KCK'DAN TUTUKLU MAHKÛMLARIN LİSTESİ ÇIKTI
Operasyon kapsamında evlerinde arama yapılan 11'i öğretmen 18 şüphelinin üyesi olduğu İnsan Hakları Derneği ile Eğitim-Sen binalarında da polis tarafından arama gerçekleştirildi. 4 saat süren aramalar sırasında polis; her iki kurumda yine terör örgütü PKK afişleri, örgüt elebaşı Öcala'ın posterleri ile yayın yasağı veya toplatma kararı bulunan çok sayıda PKK propagandası yapılan kitap ve dergi ele geçidi.

Öcalan fotoğraflı onlarca örgütsel propaganda yapılan yasak yayınlara da el konuldu. Dernek binaları ile şüphelilerin evlerinde ele geçirilen bilgisayarların incelenmesinin ise sürdüğü kaydedildi. Aramalarda ilginç ele geçirilen en ilginç belgeler de Mahkûmların listesi oldu. Aramalarda KCK davasından tutuklu bulunan mahkûmların listesi ele geçirildi.