Terapi'bank

15 yıldır hastanede yaşayan Beşir Eryüz'e yardım eli uzandı. Eryüz ilk psikoterapiyi Haseki'nin bahçesindeki bankta gördü

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Eylül 2011 Güncelleme 21 Eylül 2011, 00:00
Terapi’bank

İÇİNDEKİLER

Kronik panik atak hastalığı nedeniyle 15 yıldır hastane bahçelerinde yaşamak zorunda kalan Beşir Eryüz'ün tedavisi için ilk adım atıldı. İlk terapi, Eryüz'ün yıllardır hayatını sürdürdüğü Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin bahçesinde yapıldı. Hastasıyla bir bankta görüşen psikiyatrist Dr. İbrahim Bilgin, Beşir Eryüz'ü iyileştirip evine gönderme sözü verdi. Tedavi masrafları bir TV kanalı tarafından karşılanan Eryüz de "Bir an önce bu hastalıktan kurtulup evimde çocuklarımın kokusunu duyarak birlikte uyumak istiyorum" dedi.

AİLESİ PERİŞAN OLDU
Rehberlik yaparken tanıştığı Moldova uyruklu Maria ile evlenen Beşir Eryüz, büyük oğlu Birol down sendromlu doğunca yaşadığı üzüntü sonucu panik atak oldu. Şimdi 43 yaşında olan Eryüz, aniden ölebileceği korkusuyla evinde yatamaz hale geldi. Kronik hale gelen rahatsızlığı nedeniyle 15 yılını hastanelerde geçiren Eryüz, yöneticiler tarafından kovulunca da bir başka hastaneye sığındı.

EVDE UYUMAK İSTİYOR
Yaşadığı ortamdan ailesi gibi kendisinin de rahatsız olduğunu kaydeden Eryüz, şunları söyledi: "15 yıldır hastane bahçelerinde yaşıyorum. Artık insan olduğumu bile neredeyse unuttum. Evime gidip çocuklarımın kokusunu alarak onlarla uyumak istiyorum. Ambulans sesleri arasında banklarda yatmaktan bıktım. Evimi özledim. Umarım tedavim olur ve evime dönebilirim. Bakmam gereken iki çocuğum ve bir eşim var."

15 YILDA 4 HASTANE
* Beşir Eryüz, 1995 yılından bu yana şu hastanelerde yaşamını sürdürdü:
* Koşuyolu Kalp Damar Hastalıkları Hastanesi
* Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi
* Haydarpaşa Numune Hastanesi
* Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi

N'OLUR EVE DÖN BABA!
Beş dil bilen turist rehberi Beşir Eryüz, yazları hastane bahçesindeki banklarda, kışın bekleme salonunda yatıyor. Banyosunu tuvalette yapıyor. Oğulları Birol ve Barış ile eşi Maria'yı ayda iki kez, bahçede görüyor. Çocuklar "Seni hep hastanede görüyoruz. Artık evde olmanı istiyoruz.
N'olur eve gel baba" diyor.


Deniz DERİN