Kış uykusu!

İstanbul Mücevher Fuarı'ndan zümrüt gerdanlığı çalan 7 Filipinli'nin Dubai İnterpolü'nün 'Evlerine gidip uyudukları' için yakalanamadığı ortaya çıktı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Nisan 2011 Güncelleme 07 Nisan 2011, 10:03
Kış uykusu!

İÇİNDEKİLER

İstanbul CNR Expo'daki Mücevher Fuarı'nda 18 Mart günü Zela Kuyumculuk'a ait bölümden 1 milyon dolar değerinde gerdanlık çalınmıştı. İstanbul polisi, olay günü kamera kayıtlarından gerdanlığı çalan şebekeyi tek tek tespit etti. Filipinli hırsızların Atatürk Havalimanı'ndan Abu Dabi'ye kalkan uçakla Türkiye'den kaçtığı belirlendi. Türk İnterpolü, Janice Apostol, Armanda Fajardo, Edgaro Ramos, Cesar Galves, Rosita Panalio, Armando Adona ve Hebire Cruz'un yakalanması için zanlılar uçaktayken Dubai İnterpolü ile temasa geçti. Filipinli çetenin uçaktan iner inmez yakalanması hedeflenirken, işler beklendiği gibi gitmedi. Gece saat 22.00'den sonra Abu Dhabi'deki İnterpol merkezinde hiçkimsenin çalışmadığı ortaya çıktı.

'ÇOK ÜZGÜNÜZ'
O saatte mesai bittiği için Dubai İnterpolü'nden hiçbir yetkiliye ulaşılamadı. Olaydan sonra Dubai İnterpol'ü Türkiye'ye bir özür mektubu gönderdi: O saatte çalışanlarımızın mesaisi bitmişti ve evlerine gidip uykuya dalmışlardı. Hırsızları kaçırdığımız için üzgünüz."

BAŞKA BİR ÜLKEYE KAÇTILAR
Filipinler İnterpolü de, bilgilendirmenin geç geldiği iddiasıyla hırsızları yakalanamadı. İddialara göre, Filipinler'de aranan hırsızlara bir türlü ulaşılamadı. 1 milyon dolarlık gerdanlığı çalanların, başka bir ülkeye kaçtığı tahmin ediliyor.


Alper SANCAR