Saray'ın yeni kralı

Aysal, katılımın az olduğu Genel Kurul'da üyelerin yüzde 73'ünün desteğini aldı. 2998 oyla, 573 oy alan Turgay Kıran ve 397 oy alan Mehmet Helvacı'ya tarihi fark attı. Ünal Aysal, "Tek söz verebilirim. Başarı, başarı, başarı" dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Mayıs 2011 Güncelleme 15 Mayıs 2011, 03:06
Saray’ın yeni kralı

İÇİNDEKİLER

Olaylı Mali Genel Kurul'un ardından çok çalkantılı günler geçiren Galatasaray'da dün mutlu son yaşandı... Ünal Aysal, Olağanüstü Genel Kurul'da ezici bir üstünlükle Sarı-Kırmızılı kulübün 34. başkanı oldu. Aysal, Adnan Polat'ın 27 Mart 2010'da düzenlenen seçimdeki 2944 oyluk rekorunu kırmayı da başardı. Aysal daha önce hiçbir yönetimde görev almadan başkan seçilende ilk isim oldu

1905 OYLA BAŞKAN OLDU!
Galatasaray Lisesi'ndeki kongreye beklenen az olarak 4017 üyenin gelmesi "Acaba bir sürpriz yaşanacak mı?" sorusunu da beraberinde getirdi. Fakat Ünal Aysal ilk sandıktan itibaren rakiplerine büyük fark attı ve 15. sandıkta ulaştığı 1905 oyla başkan seçilmeyi garantiledi.

HELVACI CEZALANDIRILDI!
Mehmet Helvacı'nın sadece 397 oyda kalması, "Genel Kurul, Adnan Polat'a yaptıklarından dolayı cezalandırdı" şeklinde yorumlandı. Polat'ın tepki oylarını alacağı belirtilen Turgay Kıran ise 573 oy alabilildi. Resmi sonuçların açıklanmasının ardından alkışlarla kürsüye çıkan Ünal Aysal, Galatasaray Başkanı olarak ilk açıklamalarını yaptı.

"BÜYÜK BAŞKAN" TEZAHÜRATLARI
Adnan Polat'la birlikte Turgay Kıran ve Mehmet Helvacı'ya teşekkür eden Aysal, "Çıkan sonuç teşvik edici ve cesaretlendirici. Kulübümüzü layık olduğu yerlere getireceğiz. Uzlaşmacı olacağız, el uzatan olacağız" dedi. İlk olarak acil işlere bakacaklarını söyleyen Aysal'ın, "Size tek bir söz verebilirim. O da başarı, başarı, başarı" sözü salonda büyük alkış aldı. Üyeler, "Büyük başkan" tezahüratı yaptı.

ÜNAL AYSAL KİMDİR?
İstanbul 1941 doğumlu olan Ünal Aysal, Galatasaray Lisesi'ni bitirdikten sonra yüksek öğrenimini İsviçre Neuchatel Üniversitesi hukuk Fakültesi'nde yaptı. 1970-72 arasında Koç Holding bünyesinde çalışmaya başladı. 1984 yılında petrolün yanı sıra, elektrik üretimi ve anahtar teslim santral inşa ve finansmanı projelerinde ihtisaslaştı. 1999'da Türkiye'yi yurt dışında en iyi temsil eden iş adamlarından biri olarak Bakanlar Kurulu kararı ile Cumhurbaşkanı'ndan Liyakat Madalyası aldı.

İŞTE KABİNESİ
1941 doğumlu olan Ünal Aysal, Galatasaray Lisesi'ni bitirdikten sonra Neuchatel Üniversitesi hukuk Fakültesi'nde okudu. 1970-72 arasında Koç Holding bünyesinde çalışmaya başladı. Ardından Belçika'ya gitti Unit Group'u kurdu. 1999'da Türkiye'yi yurt dışında en iyi temsil eden iş adamlarından biri olarak Cumhurbaşkanı'ndan Liyakat Madalyası aldı.

Semih Haznedaroğlu

70 yaşında. İş adamı. Galatasaray Lisesi mezunu.

Ali Dürüst
56 yaşında. Sanayici. Galatasaray Lisesi mezunu.

Adnan Öztürk

48 yaşında. A.Millat CEO'su . G.Saray Lisesi mezunu.

Sedat Doğan
40 yaşında. Avukat- danışman. G.Saray Lisesi mezunu.

Mete Başol
54 yaşında. Bankacı. Arizona Üniversitesi mezunu.

Refik Arkan
60 yaşında. Yeminli mali müşavir. G.Saray Lisesi mezunu.

Ali Gürsoy
32 yaşında. Ergün Gürsoy'un oğlu. G.Saray Lisesi mezunu.

A.Gündüz Özdemir
62 yaşında. Arçelik A.Ş. yönetim kurulu üyesi.

Adnan Nas
60 yaşında. P.Coopers'ı n yönetim kurulu başkanı.

Celal Gürcan
56 yaşında. Petrol dağıtıcısı. G.Saray Lisesi mezunu.

Yedek Üyeler
Abdurrahim Albayrak Ahmet Ocaklı Emir Sarıgül Mehmet Cibara
Necati Demirkol