Konut sektörü 2023'e kilitlendi

KONUTDER ve Nişantaşı Üniversitesi, sektörün 2023 ve daha ilerisi için çözümlerin üretileceği akademik bir çalışma yürütecek

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Kasım 2014 Güncelleme 12 Ocak 2015, 12:29
Konut sektörü 2023’e kilitlendi

İÇİNDEKİLER

Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) ile Nişantaşı Üniversitesi, konut sektöründe 2023 ve daha ilerisi için yeni bir vizyonel bakış açısıyla çözümlerin üretileceği akademik bir çalışmanın yürütülmesi konusunda işbirliği protokolüne imza attı. Protokol ile KONUTDER'in bünyesinde yer alan çalışma komitelerine, üniversitenin akademik kadrosu dahil edilerek, bilimsel anlamda çalışma konusu olan mevzuatlarla ilgili çözüm yolları bulunması amaçlanıyor.

HEDEF 30 MİLYAR EURO
Protokol imza töreni, Nişantaşı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerem Alkin, KONUTDER Başkanı Ömer Faruk Çelik, KONUTDER'in Yönetim Kurulu Üyeleri Altan Elmas, Hasan Rahvalı, Haluk Sur, Özen Kuzu, Ziya Yılmaz ve Ali Dumankaya'nın katılımıyla gerçekleştirildi. Ömer Faruk Çelik, şunları söyledi: "Kentsel dönüşüm nasıl yapılmalı sorusunun yanıtını arayacağız. Yabancı yatırımcıyı ülkemize çekip, 20-30 milyar euroluk döviz girdisi nasıl sağlanır sorusunun yanıtını arayacağız. Sektörün daha kurumsal olması, daha fazla müşteri memnuniyetinin sağlanması için Tüketici Kanunu'na öneriler hazırlayacağız. Alıcının konutlara nasıl ulaşacağına, hangi mali ve vergi düzeninin olması gerektiğine çözüm arayacağız."

3 konuttan 2'si deprem sigortasız
DEPREM kuşağında yer alan ve birçok bölgesi 7 şiddetinin üzerinde deprem üretme riski bulunan Türkiye'de, 17 milyon 661 bin 690 konuttan 10 milyon 921 bin 302'si depreme karşı sigortasız. Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) verilerine göre, her 3 konutun 2'sinin depreme karşı sigortalanmadığı ortaya çıkıyor. Birinci derece deprem bölgesinde yer alan ve 1999 yılında 7.4'le sarsılan Marmara Bölgesi'nde, 6 milyon 14 bin 550 konutun 2 milyon 849 bin 810'unda zorunlu deprem sigortası bulunuyor.