Dar gelirlilere 1000 TL ihtiyaç kredisi! TC kimlik no ile 1000 TL sosyal yardım başvurusu nasıl yapılır? 2021 Sosyal yardım paraları (3.faz) yattı mı?

Koronavirüs döneminde dar gelirli, ihtiyacı olan vatandaşlara Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 1000 TL sosyal yardım parası veriyor. Daha önce birinci ve ikinci faz ödemeleri tamamlanan yardım parasının ardından, üçüncü faz dönemi de başvurularını sürdürüyor. Hane başına 1000 TL sosyal yardım parası verilecek olup kamu işçileri, memurlar, emekliler, İŞKUR'un Kısa Çalışma Ödeneği ve İşsizlik Ödeneği'nden yararlananlar ile ilk iki fazdan destek alanların dışındaki vatandaşlar 3.faz pandemi parası başvurusu yapabilecekler. Başvurular ve sorgulama işlemleri e-Devlet üzerinden yapılıyor. Başvurusu olumlu karşılanan kişilerin parası PTT tarafından teslim ediliyor. Peki, 1000 TL sosyal yardım başvuru sonuçları sorgulama nasıl yapılır? E devlet ile 1000 TL sosyal yardım desteği başvurusu nasıl yapılır? İşte konu hakkında detaylı bilgiler...

Giriş Tarihi 14 Ocak 2021, 16:24 Güncelleme 14 Ocak 2021, 16:24
Dar gelirlilere 1000 TL ihtiyaç kredisi! TC kimlik no ile 1000 TL sosyal yardım başvurusu nasıl yapılır? 2021 Sosyal yardım paraları 3.faz yattı mı?

İÇİNDEKİLER

Devlet tarafından gerçekleştirilen 1000 TL sosyal yardım başvuruları yoğun ilgi görüyor. Daha önce birinci ve ikinci faz ödemeleri tamamlanan yardım parasının ardından, üçüncü faz dönemi de başvurularını sürdürüyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nca yürütülen destek projesi ödemeleri için belirtilen şartları taşıyan vatandaşlar E Devlet başvuru ekranı üzerinden işlemlerini gerçekleştiriyor. Peki 1000 TL sosyal yardım başvuru sonuçları sorgulama nasıl yapılır? E devlet ile 1000 TL sosyal yardım desteği başvurusu nasıl yapılır?

1000 TL SOSYAL YARDIM DESTEĞİ ÖDEMELERİ!

1000 TL sosyal yardım başvuruları son günlerde vatandaşın gündeminden düşmüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan 1000 TL sosyal yardım ödemeleriyle ilgili "Toplam sayısı 1 milyon 239 bin 438 kişiyi bulan kesime, 3 ay süreyle ayda 1000 lira destek ödemesi yapacağız" demişti. 1000 TL sosyal yardım parası başvuru aşaması ve başvuru sonucu sorgulama işlemi e-Devlet üzerinden gerçekleştiriliyor…

1000 TL SOSYAL YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

E-Devlet'te Pandemi Sosyal Destek Başvurusu için;

TC Kimlik Numaranızın son hanesine göre;

0- Pazartesi

2-Salı

4-Çarşamba

6-Perşembe

8- Cuma

günlerinde başvurularınızı yapabilirsiniz.

SOSYAL YARDIM BAŞVURULARI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan 1000 TL sosyal yardım ödemeleriyle ilgili "Toplam sayısı 1 milyon 239 bin 438 kişiyi bulan kesime, 3 ay süreyle ayda 1000 lira destek ödemesi yapacağız" dedi.

Geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan esnafa kira desteği için detayları kamuoyuna duyurdu.

Toplam sayısı 1 milyon 239 bin 438 kişiyi bulan bu kesime 3 ay süreyle ayda bin lira destek ödemesi yapacağız. Hibe ödemesi şeklinde vereceğimiz doğrudan esnaf destek ödemesinden taksi, dolmuş ve servis işletmecisi, pazarcı, terzi, oto tamircisi, lokantacı, pastaneci, kadın-erkek kuaförü, pansiyon, yurt, kreş, düğün salonu işletmecisi gibi kesimler faydalanacaktır. Böylece ayda 1 milyar 240 milyon liradan toplamda 3 milyar 718 milyon liralık bir desteği esnafımızın hizmetine sunmuş oluyoruz.

Hibe ödemesi şeklinde vereceğimiz doğrudan esnaf destek ödemesinden taksi, dolmuş ve servis işletmecisi, pazarcı, terzi, oto tamircisi, lokantacı, pastaneci, kadın-erkek kuaförü, pansiyon, yurt, kreş, düğün salonu işletmecisi gibi kesimler faydalanacaktır.

KİMLER SOSYAL YARDIM PARASI ALAMAZ?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı pandemi sebebiyle verilen sosyal destek parası yardımlarından kimlerin yararlanamayacağını da açıkladı.

Bu göre;

Pandemi Sosyal Destek Programı faz 1 ve faz 2 kapsamında verilen 1000 TL'lik nakdi destekten faydalanmış olanlar,

– 5510 sayılı Kanunun 4/a maddesi kapsamındaki kamu işçileri,

– 5510 sayılı Kanunun 4/c maddesi kapsamındaki memurlar,

– Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)'ndan gelir veya aylık alanlar (emekliler),

İŞKUR İşsizlik Ödeneğinden faydalananlar,

– İŞKUR Kısa Çalışma Ödeneğinden faydalananlar pandemi sosyal yardım başvurusu yapamaz.

1000 TL PANDEMİ SOSYAL YARDIM BAŞVURU SONUCU SORGULA

"Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama" Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı bir hizmettir. Şehit Yakınları, Gazi ve Gazi Yakınları İstihdam Başvuru Sorgulama, Şehit Yakınları, Gazi ve Gazi Yakınları Ücretsiz Seyahat Kartı Başvuru Sorgulama Sosyal Hizmetler Kanunu Kapsamında İşe Yerleştirme Tercih İşlemleri, Gelir Testi Sonucu Sorgulama gibi Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama işlemi e Devlet üzerinden yapılabiliyor.

1000 TL PANDEMİ YARDIMI 4. FAZ BAŞVURUSU OLACAK MI?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından başvurular e devlet üzerinden kabul edilirken Bakan Selçuk 4. faz başvuruları kabul etmek yerine 3. faz başvuru ekranını herkese açtıklarını belirterek yeni başvuru şartlarını duyurdu. Buna göre 1000 TL pandemi yardım parası almak isteyen kişiler;

Pandemi Sosyal Destek Programı kapsamında daha önce dağıtılan Faz 1 ve Faz 2 kapsamında verilen bin liralık nakdi destekten faydalanmayan,

5510 sayılı Kanunun 4/a maddesi kapsamındaki kamu işçileri, 5510 sayılı Kanunun 4/c maddesi kapsamındaki memurlar kategorisine girmeyen,

SGK'dan aylık düzenli maaş alan emekliler,

İŞKUR kısa çalışma ödeneğinden faydalananlar,

İŞKUR işsizlik maaşı alan kişiler haricinde kalan herkes 1000 TL Pandemi yardımı başvurusu yapma hakkına sahip olacak.

E DEVLET BAŞVURU LİNKİ

Yardım parası almak isteyenler için başvurular hafta sonuna özel olarak herkese açılmış durumda. Cumartesi ve Pazar günü kimlik numarasına bakılmaksızın herkes e devlet üzerinden sosyal yardım başvurusu yapabiliyor.

e Devlet kapısı üzerinden başvurular, aşağıdaki linkten alınıyor.

https://www.turkiye.gov.tr/acshb-pandemi-sosyal-destek-on-basvurusu